Просто посмажте вишні на сковороді: незвичайний рецепт варення на зиму

Читать на русском
Автор
Найсмачніше варення виходить саме на сковороді
Найсмачніше варення виходить саме на сковороді. Фото shuba.life

Варення за цим рецептом ви готуватимете щоліта

Літо — найкраща пора, щоб збагатити організм вітамінами на зиму, яких так багато в сезонних ягодах, фруктах, овочах. Також зараз саме час зимових заготовок, які будуть такими смачними та корисними навіть через пів року, але вже у вигляді варення, солінь та чудових конфітюрів.

Сьогодні ми приготуємо варення, яке оцінять справжні ласуни. Вишні на сковороді без кісточок за рецептом Shuba підкорять ваші серця та шлунок. Це настільки смачно, і вам захочеться закрити більше такої смакоти!

Як приготувати вишневе варення на сковороді.

Інгредієнти на 2 порції:

  • вишня — 500 г;
  • цукор — 400 г.

Спосіб приготування:

  1. Добре помийте вишні, видаліть кісточки.
  2. Простерилізуйте невеликі баночки для джему (по 120 або 330 мл або подібні) і проваріть металеві кришки в окропі 5 хвилин. До варення можна додати прянощі: корицю, мускатний горіх, цедру.
  3. Поставте суху сковороду або сотейник із товстим дном на сильний вогонь і добре розігрійте.
  4. Додайте вишні та помішуйте близько 2 хвилин, доки вишні не пустять сік. Додайте цукор і добре перемішайте.
  5. Доведіть до кипіння сильному вогні. Потім зменште до слабкого і залиште кипіти рівно на 15 хвилин. За потреби знімайте шум.
  6. Гаряче варення розлийте у стерилізовані баночки. Переверніть банки вгору дном і закутайте у теплу ковдру. Через добу сховайте у прохолодне місце.

Подавайте варення до пишних оладок або в улюблену домашню випічку. Смачного!