Простий соус перетворить звичайні макарони на ресторанну страву

Читати російською
Автор

Чудовий варіант для легкої вечері

Ми розповідали, як приготувати універсальну підливу, яка зробить дуже смачним будь-який гарнір. Наступний же соус ідеально підходить до макаронів.

Це шпинатне доповнення перетворить борошняні вироби на ресторанну страву. Рецептом поділились на порталі "Порадниця".

Інгредієнти:

  • 350 г шпинату
  • 350 мл молока
  • 25 г вершкового масла
  • 1 плавлений сирок
  • 1 зубчик часнику
  • 1 столова ложка борошна
  • 0,5 чайної ложки солі
  • чверть чайної ложки мускатного горіха
  • чверть чайної ложки чорного меленого перцю

Спосіб приготування:

  1. Для приготування цієї страви найкраще підходить молодий шпинат — у нього маленькі та дуже ніжні листочки. Заморожений не потрібно варити, адже він і так бланшований. Просто розморозьте, відіжміть рідину та додавайте відразу в соус.
  2. Свіжий шпинат викласти в каструлю з киплячою підсоленою водою, накрити кришкою і готувати 3 хв. на середньому вогні. Перекласти в миску, дати охолонути, віджати від рідини. Дрібно нарізати.
  3. У сковороді на середньому вогні розтопити масло, всипати борошно, смажити, постійно помішуючи, до кремового кольору. Готувати близько 2 хв.
  4. Постійно помішуючи, дуже тоненькою цівкою влити гаряче молоко, готувати 2 хв. на мінімальному вогні, соус має загуснути. Посолити, поперчити, додати мускатний горіх, вичавлений часник и дрібно нарізаний сир. Тримати до розтоплення сиру.

Викласти шпинат у густий соус і ретельно перемішати. Потримати на вогні 2 хв. і зняти. Викладаємо кремовий шпинат на макарони, можна одразу перемішати. Також ми розповідали, як приготувати домашній кетчуп.