Дві хвилини — і найкращий соус до шашлику готовий: рецепт з грузинським акцентом

Читати російською
Автор
Новина оновлена 20 липня 2023, 14:47

Цікавий соус без жодних турбот

Ми розповідали, як приготувати соковитий шашлик. Тепер ділимось рецептом смачного соусу до м’яса. Це соус з томатною основою та чіткими грузинськими нотками.

Для приготування достатньо все змішати. В його основі — томатна паста та готова аджика. У складі багато спецій та "родзинка" грузинських рецептів — кінза. Рецептом поділились на порталі ProstoWay.

Інгредієнти:

  • томатна паста — 200 г;
  • часник — 5 зубків;
  • гостра аджика — 1 ч.л.;
  • хмелі-сунелі — 2 ч.л.;
  • перець, сіль;
  • оцет 9% — 1 ч.л.;
  • вода — 200 мл;
  • кінза.

Спосіб приготування:

  1. Великий пучок кінзи нарізаємо, але тільки листочки — без стебел. Шматочки повинні бути дуже дрібними. Пропускаємо часник через прес.
  2. Готуємо всі спеції. Заливаємо їх оцтом, ретельно перемішуємо.
  3. Додаємо до зелені часник, аджику, спеції та оцет. Все ретельно перемішуємо. Тепер в масу вливаємо томатну пасту та воду. До смаку додаємо сіль.

Викладіть в соусник та подавайте на стіл. Цей соус ідеально пасує м’ясу. Також ми розповідали, як приготувати смачні голубці під сирною скоринкою.