На це варення піде весь гарбуз: вам навіть варити його не доведеться

Читати російською
Автор

Неймовірно корисна смакота без особливих клопотів

Гарбуз – яскравий продукт, без якого важко уявити сезонне меню. Це дуже корисний, смачний і універсальний овоч. З нього готують багато найрізноманітніших страв — і неперевершені кекси, пироги та запіканки, каші та пюре.

А спробуємо приготувати варення з гарбуза за рецептом "Це Смак"! Взимку його можна використовувати як смачне доповнення для брускет, як начинку для пиріжків і здобних рулетів або просто насолоджуватися, запиваючи ароматним чаєм або кавою. Ви отримаєте неперевершене задоволення від цього яскравого та вітамінного десерту!

Як приготувати гарбузове варення

Інгредієнти на 10 порцій:

  • гарбуз – 2 кг;
  • лимон – 2 шт.;
  • цукор – 1,5 кг;
  • апельсин – 2 шт.;
  • імбир – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Усі інгредієнти промийте та почистьте. Зріжте шкірку з гарбуза, розріжте її, видаліть кісточки.
  2. Лимон, гарбуз, апельсин та імбир пропустіть через м’ясорубку. У масу додайте цукор, добре перемішайте і перекладіть в емальований посуд. Накрийте кришкою і залиште на пару годин настоюватися.
  3. Стерилізуйте банки та кришки, наповніть їх гарбузовим варенням та закрутіть.

Зберігайте їх відповідно до порад "Телеграфа" і насолоджуйтесь прекрасним десертом взимку. Смачного!