Вам навіть не доведеться стерилізувати банки: рецепт маринованих помідорів нашвидкуруч

Читати російською
Автор

Ви забудете про інші рецепти

Напевно, не існує людей, які не люблять мариновані помідори. Цей факт абсолютно не дивує, адже вони вдало доповнюють будь-яку страву на столі. Рецептів цієї закуски неймовірна множина та у кожного кулінара є свій улюблений рецепт.

Однак більшість рецептів включає довгий процес стерилізації, який не дуже люблять кулінари. Чи є швидкий, але не менш смачний рецепт помідорів без стерилізації? Так, рецепт від "Мета" передбачає просто швидке приготування маринаду та подальше закочування кришками. Ви маринуватимете помідори швидше і простіше.

Як приготувати мариновані помідори без стерилізації.

Інгредієнти:

  • помідори — 2 кг;
  • листя смородини та вишні;
  • петрушка — 1 пучок;
  • гвоздика — 3 шт.;
  • перець чорний – 15 горошинок;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • цукор-пісок — 400 г;
  • сіль — 1 ст.л;
  • оцет — 100 мл.

Спосіб приготування:

  1. Помідори слід ретельно очистити від можливих забруднень.
  2. На дно чистої банки потрібно викласти листочки вишні, смородини, спеції. Після банку необхідно доверху заповнити помідорами.
  3. У кип’яченій воді потрібно розвести цукор, сіль та оцет. Необхідно досягти повного розчинення і довести маринад до кипіння.
  4. Приготованим маринадом необхідно залити вміст баночок та щільно закотити кришками. Після чого готові помідори потрібно відправити в комору або залишити при кімнатній температурі до охолодження.

Якщо вам з якихось причин не можна вживати оцет, то скуштуйте мариновані без кислоти помідори за рецептом "Телеграфа". Від такої смачної закуски за вуха не відтягнеш!