Будете їсти по банці за раз: рецепт квашених помідорів від бабусі

Читать на русском
Автор
61903
Ви будете ласувати такими помідорами із задоволенням
Ви будете ласувати такими помідорами із задоволенням. Фото smachnonews.24tv.ua

Краще за класичний рецепт немає!

У сезон консервації кожен кулінар хоче зробити більше запасів на зиму. І якщо всі рецепти маринованих помідорів уже перепробувані, радимо звернути увагу на цей рецепт.

Smachnonews розповідає, як приготувати квашені помідори за класичним рецептом – саме такі ми всі їли у дитинстві. Прості в приготуванні, вони виходять настільки смачними, що ви готуватимете їх часто.

Як приготувати квашені помідори у відрі

Інгредієнти на 2 порції:

  • 4,5 кілограма помідорів;
  • 1 пучок стебла селери;
  • 1 – 3 головки часнику;
  • 3 — 4 штуки гострого перцю;
  • 30 — 40 грамів хрону;
  • зелень кропу.

Спосіб приготування:

  1. Помідори миємо під проточною водою, ножем або зубочисткою проколюємо їх у кількох місцях.
  2. Кріп, селеру, гострий перець і хрін миємо, а часник очищаємо від лушпиння. Усі інгредієнти ріжимо довільними шматочками. З гострого перцю вичищаємо насіння.
  3. На дно чистого відра викладаємо трохи кропу, селери, хрону, гострого перцю та часнику, потім шар помідорів. Шари повторюємо доти, доки не заповниться посуд.
  4. У каструлю заливаємо воду, додаємо сіль та цукор, перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися.
  5. Отриманим маринадом заливаємо помідори, зверху накриваємо тарілкою та кладемо прес.
  6. Залишаємо при кімнатній температурі на 5 – 7 днів, а потім забираємо в холодильник чи льох.

Подавайте такі помідори до улюблених м’ясних страв за рецептом "Телеграфа" та подавайте. Смачного.