Як забути про інші страви: рецепт шніцелю з баклажанів, який буде на столі аж до перших морозів

Читати російською
Автор

Найкраща сезонна страва

Баклажани – дуже популярний овоч. З нього можна робити салати, рагу, ікру і готувати баклажани по-корейськи.

Рrostoway розповідає про ще один рецепт неймовірної смачності – шніцель з баклажанів. Завдяки горіху страва виходить неймовірно смачною і з хрусткою скоринкою. До того ж шніцелі можна подавати й гарячими, і холодними — смак їх все одно чудовий.

Як приготувати шніцель із баклажанів у горіховому паніровці

Інгредієнти на 6 порцій:

  • баклажан — 600 г (1 шт.);
  • яйця – 2 шт.;
  • волоські горіхи (очищені) — 40-50 г;
  • сухарі панірувальні — 80 г;
  • борошно — 50 г;
  • часник сушений – 1 ч. л.;
  • сіль — 1 ч. ложка (або на свій смак);
  • перець чорний мелений – 1/3 ч. ложки (або на свій смак);
  • олія для смаження — 100 мл.

Спосіб приготування:

  1. Баклажан помийте, при необхідності очистьте від шкірки, обріжте краї та розріжте навпіл (поперек). Отримані половинки поставте на зріз і наріжте скибочками товщиною приблизно 1 см.
  2. Волоські горіхи подрібніть у блендері або натріть на дрібній тертці.
  3. Панірувальні сухарі насипте в глибоку тарілку, додайте подрібнені горіхи, сушений часник, посоліть, поперчіть і перемішайте.
  4. В іншу глибоку тарілку розбийте яйця, посоліть і поперчіть. Злегка збовтайте яйця вилкою до з’єднання білка та жовтка.
  5. У третю тарілку насипте борошно.
  6. Кожен шматочок баклажана обваляйте спочатку в борошні з усіх боків, потім занурте в яєчну суміш і обваляйте з усіх боків у панірувальних сухарях з горіхами.
  7. Розігрійте сковороду з олією і викладіть скибочки баклажанів у сковороду. Смажте шніцелі з баклажанів на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку, до утворення рум’яної скоринки.
  8. Обсмажені баклажани викладіть на паперовий рушник, щоб увібрали зайву олію.

Як їдять баклажани євреї, читайте у матеріалі "Телеграфа". Вам сподобається ця страва!