Такий шоколадний мус із ожиною діти самі приготують, самі і з’їдять

Читати російською
Автор

Дітей за вуха не відтягнеш

Дістаєте з холодильника креманку, занурюєте ложечку до самого дна, зачерпує чарівний мус і відчуваєте райську насолоду! Саме такий десерт ми з вами та готуватимемо.

Спробуйте ніжний шоколадний мус з ожиною за рецептом Shuba — і вам уже не потрібна буде інша смакота! Шоколадний мус, що тане в роті, у поєднанні з соковитою ожиною — це ж ідеальна літня насолода! А якщо ви відправите його на кілька годин до морозильної камери, ви отримаєте неймовірне морозиво. Та й готувати таку смакоту дуже просто. Перевіримо?

Як приготувати шоколадний мус з ожиною

Інгредієнти на 2 порції:

  • вершки 15% — 150 г;
  • пастилу — 800 г;
  • шоколад — 100 г;
  • ожиновий сік — 40 г;
  • яєчний білок — 2 шт.;
  • ожина — 300 г.

Спосіб приготування:

  1. У каструлю з товстим дном покладіть пастилу, вершки та подрібнений шоколад. Нагрівайте, помішуючи, доки пастила не розтопиться. Додайте ожиновий сік, перемішайте, зніміть з вогню і дайте охолонути.
  2. Ожину вимийте і викладіть на паперовий рушник обсохнути.
  3. Білки збийте, додайте у вершково-шоколадну суміш.
  4. У цю суміш додайте 250 г ожини та обережно перемішайте.
  5. Мус розлийте і помістіть у холодильник на 2-3 години. Перед подачею прикрасьте ягодами ожини.

А щоб готувати таке диво взимку, заморозьте ожину за порадами "Телеграфа". Насолоджуйтесь!