Взимку будете їсти помідори як насіння: найсмачніший рецепт без стерилізації

Читати російською
Автор

Обов’язково запасіться баночкою на зиму!

Мариновані помідори – одна з найулюбленіших закусок на зиму. Більшість рецептів передбачає стерилізацію банок, а це означає тривалішу процедуру підготовки.

Today пропонує швидкий рецепт маринованих помідорів без стерилізації. Обов’язково зробіть подвійну порцію — близькі будуть їсти банк за раз.

Як приготувати мариновані помідори без стерилізації

Інгредієнти на 4 банки по 2 л:

  • 5 кг стиглих томатів;
  • 3 головки часнику;
  • лавровий лист та перець горошком;
  • 1 пучок зелені петрушки;
  • 2 цибулини;
  • 2 солодкі перці.

Для маринаду:

  • 3 л води;
  • 3 ст. л. солі;
  • 10-12 ст. л. цукру;
  • 60 мл оцту 9%.

Спосіб приготування:

  1. У кожну банку покладіть часник, по 8 горошин перцю та по одному лавровому листку. Туди ж додайте на смак перець чилі, зелень петрушки, часточки болгарського перцю.
  2. Помідори помийте, заповніть ними банки аж до шийки. Залийте окропом, накрийте кришками та залиште на 15 хвилин.
  3. У велику каструлю злийте воду з банок, знову доведіть до кипіння і залийте томати в банках. Через 15 хвилин перелийте воду із банок у каструлю, додайте інгредієнти для маринаду. Додайте оцет, коли рідина закипить.
  4. Киплячим маринадом залийте банки, закупорте закочувальним ключем. Переверніть та залиште до повного охолодження.

Рекомендуємо також лінивий рецепт маринованих помідорів від "Телеграфа". Готуйте просто та із задоволенням.