М’ясо залишиться соковитим: секрети маринування курячої грудки

Читати російською
Автор
Новина оновлена 14 вересня 2023, 08:32

Секрети смачного та ароматного м'яса

Ми розповідали, в якій частині курки найбільше м’яса. І, хоч грудка не на перших щаблях цього рейтингу, багато хто надає їй перевагу через користь, смак та низьку жирність.

Але приготувати її дуже смачно — те ще завдання: і без того сухе м’ясо дуже легко пересушити. Щоб зберегти соковитість грудки під час смаження, на Ukr.Media радять її замаринувати.

Треба взяти якісну оливкову олію, змішати її з чебрецем та орегано. В суміш додати часник, нарізаний або будь-яким чином подрібнений. Туди ж покласти паприку.

Шматочки курки змішуємо з маринадом. Години на чотири ставимо у холодильник.

Не менш соковитою та ароматною буде курка у пряному маринаді. Для нього олію треба змішати з натуральним соєвим соусом. В маринад також додають карі, куркуму, паприку і гранульований часник. В цьому випадку ставити курку в холодильник не потрібно. Всього 10-20 хвилин — і вона буде готова до смаження.

Також зберегти м’ясо соковитим допоможе кляр. Традиційно до нього входять яйця, борошно, молочні продукти. Ми розповідали, як приготувати його без яєць.