Замінить квашену капусту: закуска з цього овоча стане вашою улюбленою

Читать на русском
Автор
25704
Ви могли не знати, але моркву теж можна квасити
Ви могли не знати, але моркву теж можна квасити. Фото shutterstock.com

Ця закуска варта того, щоб принаймні спробувати її приготувати

Традиційно у нас заготовляють на зиму квашену капусту. Нерідко зустрічаються рецепти квашеного буряка — в основному, його використовують для борщу. Але квасити можна багато овочів, особливо смачною після ферментації виявляється морква.

Така закуска точно стане головною зіркою будь-якого застілля. Рецептом квашеної моркви поділились на порталі "1 хвилина".

Інгредієнти:

  • 1 кг моркви;
  • 1,5 літра води;
  • 1,5 ст. ложки солі;
  • 1 ч. ложка цукру;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 1-2 лаврових листи;
  • петрушка, кріп.

Спосіб приготування:

  1. Щоб підготувати моркву, миємо овочі та чистимо їх від шкірки. Далі її слід нашаткувати – це можна зробити будь-яким способом. Підійдуть невеликі шматочки будь-якої форми — кружечки, соломка, навіть тертку для моркви по-корейськи можна пустити в хід.
  2. Далі займемось підготовкою банок для консервації, в яких ви плануєте зберігати майбутню закуску. І банки, і кришки варто добре випарити, можна навіть простерилізувати.
  3. Для маринаду гарячу або теплу воду додаємо сіль та цукор, перемішуємо до розчинення. Розкладаємо моркву у підготовлені банки та заливаємо маринадом так, щоб він повністю покривав овоч.
  4. Далі до свого смаку додаємо в кожну банку зубчики часнику, лавровий лист, петрушку та кріп. Закриваємо банки кришками та залишаємо при кімнатній температурі на 2-3 дні для квашення. Потім переміщуємо заготівлю у холодильник.

Чим довше морква кваситься, тим насиченішим стає її смак — загалом вона буде готова за 3-4 дні. Також ми розповідали, як квасять капусту у Грузії.