Хрумка скоринка і соковита начинка: ці біляші ви легко приготуєте вдома

Читати російською
Автор
Новина оновлена 19 січня 2024, 08:32

Простіше рецепту ви не знайдете

Що може бути смачніше, ніж фантастичні ароматні смажені пиріжки? Хіба що домашні смажені біляші з м’ясом.

Приготувати біляші вдома за рецептом the Lime не складе великої праці. Результат вас приємно здивує: у вас вийдуть рум’яні, ароматні, ситні біляші апетитно-золотистого кольору.

Як приготувати біляші з м’ясом

Інгредієнти:

  • тепле молоко — 100 мл;
  • тепла вода — 150 мл;
  • сухі дріжджі — 8 г;
  • цукор — 0,5 ч. л.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • яйце — 1 шт.;
  • олія — 2 ст. л.;
  • борошно — 450 г.

Інгредієнти для начинки:

  • фарш — 300 г;
  • вода холодна – 50 мл;
  • цибуля — 1 шт.;
  • сіль, спеції — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Теплу воду та тепле молоко виливаємо в глибоку миску, додаємо сухі дріжджі, сіль, цукор, розбиваємо 1 яйце кімнатної температури та додаємо олію. Все ретельно перемішуємо віночком.
  2. Борошно просіюємо, поступово вводимо в отриману масу. Замішуємо тісто ложкою, потім близько 5-7 хвилин вимішуємо руками. Тісто має вийти досить еластичним і не прилипати до рук.
  3. Глибоку миску змащуємо олією і в неї викладаємо тісто, накриваємо харчовою плівкою або чистим рушником і залишаємо в теплому місці на 1-1,5 години.
  4. Фарш змішуємо з подрібненою цибулею, солимо, перчимо на смак, додаємо спеції та трохи холодної води для соковитості. Вимішуємо та формуємо з нього невеликі кульки.
  5. Тісто ділимо на однакові шматочки. З кожного шматочка скочуємо фарш, розкочуємо в коло розміром із блюдце, у центр викладаємо фарш і з’єднуємо краї.
  6. У сковороді з високими бортами розігріваємо велику кількість рослинної олії та обсмажуємо до рум’яної скоринки по 2-3 хвилини з кожного боку. Готові біляші викладаємо на паперові рушники, щоб увібрала зайву олію.

Рекомендуємо також приготувати ліниві пиріжки з шинкою та сиром на сковороді за рецептом "Телеграфа". Вам навіть тісто не доведеться вимішувати!