Ви не повірите, що це так просто: лимонний пиріг за 20 хвилин

Читати російською
Автор

Справжнє лимонне божевілля при мінімумі інгредієнтів

Коли бажання возитися з тістом та готувати складні торти, на кшталт "Медовика", немає, на допомогу приходять рецепти простої випічки. Одним із таким є рецепт лимонного пирога.

Попри те, що готується він досить просто, а від замішування тіста до духовки проходить буквально 30 хвилин, поставити таку випічку на стіл, аж ніяк не соромно! Вона виходить повітряною, ароматною та з дивовижним кремом, інформує "Філіжанка кава".

Як приготувати лимонний пиріг

Інгредієнти:

Тісто

  • яйця — 3 шт.;
  • цукор — 150 г;
  • ванільний цукор — 10 г;
  • сіль — дрібка;
  • сметана — 50 г;
  • олія — 150 мл;
  • борошно — 250 г;
  • розпушувач — 15 г;
  • сік — 1/2 лимона;

Крем

  • яйце — 1 шт.;
  • цукор — 50 г;
  • сіль — дрібка;
  • кукурудзяний крохмаль — 20 г;
  • лимонна цедра;
  • сік — 1/2 лимона;
  • молоко — 200 мл;
  • вершкове масло — 25 г;

Посипка:

  • цукрова пудра

Спосіб приготування:

  1. Для крему яйце збити з цукром, сіллю, крохмалем.
  2. Влити в суміш злегка підігріте молоко, перемішати.
  3. Натерти на дрібній терці цедру лимона, додати лимонний сік, перемішати.
  4. Поставити каструлю на плиту, варити до загустіння постійно помішуючи.
  5. В суміш додати розм’якшене вершкове масло, перемішати, поки воно не розтане.
  6. Каструлю з кремом накрити кришкою, залишити охолонути.
  7. Тим часом приготувати тісто — яйце збити з цукром та ванільним цукром.
  8. Додати олію, збити.
  9. Додати сметану, збити.
  10. Просіяти борошно з розпушувачем, підсолити, перемішати.
  11. Додати сік з половини лимона, перемішати
  12. Тісто вилити у застелену пергаментом форму для випічки, розрівняти.
  13. Крем за допомогою кондитерського мішка розподілити по тісту у вигляді решітки.
  14. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
  15. Готовий пиріг присипати цукровою пудрою.

А якщо ви любите смачні пироги, рекомендуємо також приготувати тертий пиріг із варенням за рецептом "Телеграфа". Приємна кислинка, солодкий корж і хрумка апетитна крихта — цей пиріг вище за всілякі похвали.