Не визнали Росію агресором і зникли з радарів: що говорять про війну брати Меладзе і як змінилися (фото)

Читать на русском
Автор
Валерій та Костянтин Меладзе — що говорять про війну і як виглядають
Валерій та Костянтин Меладзе — що говорять про війну і як виглядають. Фото Колаж "Телеграфа"

Брати Меладзе не є активними користувачами соцмереж

Брати Меладзе є досить відомими особистостями як в українському, так і російському шоубізнесі. Підкорювати сцену вони почали з 90-х, але Валерій розвивався як виконавець, а Костянтин як музичний продюсер. У результаті слава та популярність прийшли як до одного, так і до іншого брата. Але зараз вони ведуть більш прихований спосіб життя.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, де зараз брати Меладзе та як вони виглядають. Ми також дізналися, яка у них позиція щодо війни в Україні.

Творчий шлях братів Меладзе

Брати Меладзе народилися у місті Батумі, у сім’ї інженерів та з дитинства захоплювалися музикою. Вони разом закінчили Миколаївський кораблебудівний інститут імені адмірала Макарова та у студентстві виступали у музичному гурті "Апрель", а незабаром у групі "Діалог". Але в 1993 році вони пішли з гурту й зайнялися самостійною творчістю. Валерій Меладзе став артистом та виконував пісні, написані своїм братом Костянтином.

Костянтин та Валерій Меладзе
Костянтин та Валерій Меладзе працюють разом із початку кар’єри

У 2000 році разом із продюсером Дмитром Костюковим Костянтин засновує групу "ВІА Гра", яка має колосальний успіх не лише в Україні, а й в інших країнах СНД. Костянтин Меладзе активно займається продюсуванням свого брата, а також співачки Віри Брежнєвої, Ані Лорак, Анастасії Приходько, Григорія Лепса та інших знаменитостей.

Костянтин та Валерій Меладзе
Костянтин та Валерій Меладзе

Валерій розвивався як співак, а потім у Росії спробував себе у ролі політика. Його брат Костянтин брав участь у багатьох музичних проєктах, шукав нові таланти й "розкручував" артистів-початківців.

Костянтин та Валерій Меладзе
Брати Меладзе мовчать про війну в Україні

Як зараз виглядають брати Меладзе і що говорять про війну

Коли Росія у лютому 2022 року розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, Валерій Меладзе на своїй сторінці в Instagram опублікував відеозвернення, в якому закликав зупинити війну та загибель людей. При цьому він не назвав Росію агресором.

А під час виступу в Дубаї він обережно зі сцени проагітував за мир та тихо відповів: "Героям Слава", коли один із шанувальників вигукнув "Слава Україні". Цей момент потрапив на відео і після нього Валерія почали критикувати в Росії й навіть вимагали позбавити його російського громадянства.

Але співак відразу вирішив виправдатися і зробив ще одну публікацію, в якій написав, що "його гаряче улюблені народи перебувають у конфлікті", але він не хоче нікого ненавидіти, а мріє лише про те, щоб антагонізм припинився. Потім він зайняв мовчазну позицію.

Валерій Меладзе
Валерій Меладзе на початку війни закликав припинити вогонь

Зараз Валерій гастролює різними країнами, найближчими днями у нього відбудеться концерт в Угорщині, Болгарії, Кіпрі, в Росії виступи скасовані. Разом з дружиною Альбіною та дітьми вони живуть за кордоном, ймовірно, в Іспанії.

Щодо його брата Костянтина, то в день початку війни на своїй сторінці в Instagram він опублікував чорний квадрат, закрив коментарі, не написавши жодного слова. У мережі говорили, що разом із дружиною Вірою Брежнєвою він виїхав із Росії до Італії, де в них своя вілла. Але незабаром стало відомо, що зі співачкою вони розлучилися, нібито через різні політичні погляди. Віра поїхала до Польщі та займалася благодійністю. Досі Костянтин жодного разу не прокоментував події в Україні, але, судячи з усього, залишився в Італії.

Костянтин Меладзе
Костянтин Меладзе вирішив замовчувати війну в Україні

У серпні брати Меладзе "засвітилися" в Юрмалі в компанії російського артиста Льови з гурту "Бі-2". На своїй сторінці в Instagram він опублікував фотографію, на якій позує разом із братами та зі своєю обраницею. Це чи не перша поява в мережі Костянтина після того, як стало відомо, що він розійшовся з Вірою Брежнєвою.

Костянтин та Валерій Меладзе
Брати Меладзе відвідали Юрмалу
Валерій та Костянтин Меладзе
Валерій та Костянтин Меладзе живуть за кордоном

"Телеграф" писав раніше, що каже про війну зірка 90-х Вадим Козаченко. Співак народився та виріс у Полтаві.