"Відкосив" від армії і ледь не втратив дружину через пияцтво: що говорить про війну уродженець Києва Маковецький, який зіграв у "Браті 2"

Читать на русском
Автор
766
Сергій Маковецький — чим займається актор і чи говорить про війну Новина оновлена 28 вересня 2024, 14:28
Сергій Маковецький — чим займається актор і чи говорить про війну. Фото Колаж "Телеграфа"

Маковецький називає себе "киянином, який живе в Москві"

Багато зірок, які народилися в Україні, здобули велике визнання в Росії, але деякі з них, як, наприклад, Анастасія Приходько, одразу визначилася зі своєю позицією та підтримали нашу країну. А є ті, хто продовжує жити в країні-агресорі та мовчати про жахливі злочини, які скоюють російські окупанти. Серед них знаходиться й актор Сергій Маковецький, уродженець Києва.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, чим зараз займається 66-річний артист та як змінився. Також ми дізналися, що Маковецький говорить про війну в Україні.

Що відомо про Сергія Маковецького

Народився актор у 1958 році у Києві, його вихованням займалася мама, оскільки батько рано пішов із сім’ї. Сергій ходив на хор, навчався грати на музичних інструментах та займався спортом. Трохи згодом у його житті з’явилося акторство — завдяки вчительці англійської мови, яка запрошувала його до шкільних вистав. Згодом він зрозумів, що без сцени жити вже не може.

Сергій Маковецький у дитинстві
Мама Сергія Маковецького

У юному віці Маковецький вступає до Театру імені Лесі Українки на технічну посаду, а у 1976 роцы вирушає до Москви. Спочатку йому не вдавалося там "зачепитися", але невдовзі Сергія прийняли до Щукінського училища. Завдяки своєму акторському таланту йому вдалося "відкосити" від армії, оскільки він дуже вміло розіграв "мігрень".

Сергій Маковецький
Сергій Маковецький у молодості

З 1980 року Маковецький розпочав свій театральний шлях, виступав у різних спектаклях, і його ім’я стало популярним. Потім він почав пробувати себе у кіно. На його рахунку ролі у таких фільмах, як "Патріотична комедія", "Макаров", які принесли йому великий успіх.

Сергій Маковецький
Сергій Маковецький в акторському амплуа

У середині 90-х актор знайомиться з Олексієм Балабановим і підіймаэться на нову сходинку у своїй кар’єрі. Йому дають роль у фільмах "Брат 2", який називають "Біблією путінського фашизму", а також у "Жмурках", "Грузі 200" та інших кінокартинах.

Особисте життя актора Сергія Маковецького

Уродженець Києва одружився в 1983 роцы з Оленою Маковецькою, з якою познайомився в Одесі під час зйомок фільму. Спільних дітей у них немає, але дружина має сина від попереднього шлюбу і вже двох онуків.

Дружина старша за нього на 18 років і в молодості він ледь не втратив її через пияцтво. Олена навіть пішла з дому, але зрештою вибачила Сергій і вони помирилися.

Дружина Сергія Маковецького
Сергій Маковецький разом із дружиною Оленою

Що говорить Сергій Маковецький про війну в Україні

До початку повномасштабного вторгнення актор часто приїжджав до нашої країни зі своїми виставами. Він говорив про те, що його батьківщиною є Київ, і йому тут добре. У нього в Києві живуть родичі та знаходиться могила матері. Коли в нього питали щодо національності, Маковецький відповідав, що він "киянин, який живе і працює в Москві".

Щодо війни він висловився лише один раз, опублікувавши у соціальній мережі відео, де співає українською мовою "Пісню про рушник". У публікації він написав: "Можна інакше все, щоб було… Без війни!". Потім він вважав за краще мовчати про події, якы відбуваються в нього на батьківщині.

Сергій Маковецький
Сергій Маковецький мовчить про війну в Україні

66-річний актор продовжує гастролювати Росією, знімається в рекламах і працює в кінострічках. Цього року за його участю вийшло кілька фільмів.

"Телеграф" писав раніше, де зараз актриса Марія Машкова і що говорить про війну. Акторка відмовилася від російського громадянства і не спілкується з батьком.