Співала з Меладзе і потрапила у скандал у Молдові: де зараз Анастасія Приходько, яка представляла Росію на "Євробаченні"

Читать на русском
Автор
821
Анастасія Приходько – де зараз співачка і чим займається
Анастасія Приходько – де зараз співачка і чим займається. Фото Колаж "Телеграфа"

Артистка щаслива у шлюбі та виховує трьох дітей

Багато українських знаменитостей стали успішними в Росії, але деякі з них, як, наприклад, актриса Нонна Гришаєва, замовчують про війну, а інші публічно засуджують путінський режим і не продалися за "криваві" рублі. Серед них виявилася і популярна співачка Анастасія Приходько.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, як складався кар’єрний шлях виконавиці та чим вона зараз займається. Ми згадали деякі факти її біографії та останні новини за її участю.

Як Анастасія Приходько стала популярною

Співачка народилася у Києві у 1987 році та з дитинства займалася творчістю, відвідувала музичну школу, освоївши фортепіано, флейту та гітару. Навчання Анастасія продовжила у Київському державному училищі ім. Глієра.

Бувши 15-річним підлітком, Анастасія взяла участь у кастингу до групи "ВІА Гра", але не пройшла. Вона розпочинала кар’єру в Україні, але прославилася і стала популярною у Росії, коли перемогла у 7-му сезоні "Фабрики зірок". Тоді Приходько уклала контракт із Костянтином Меладзе, і випустила з Валерієм Меладзе пісню "Безответно". Але перестала співпрацювати із продюсером у 2009 році після участі у "Євробаченні".

Анастасія Приходько і Меладзе
Анастасія Приходько з Констянтином Меладзе

В інтерв’ю "ТСН" Анастасія зізналася, що зазнавала приниження від продюсера. Це був для неї складний етап, але вона впоралася з ним.

До речі, співачка у 2009 році на конкурсі "Євробачення" з піснею "Мамо" представляла не нашу країну, а Росію. І не всі росіяни тоді були задоволені тим, що їхню країну представляє українська співачка, але це не заважало їй виступити та посісти 11 місце.

Анастасія Приходько на "Євробаченні"
Анастасія Приходько представляла Росію на "Євробаченні"

Але у 2014 році, коли Росія незаконно анексувала Крим та захопила частину Донецької та Луганської областей, Приходько заявила, що відмовляється від усіх нагород, які отримувала за свою творчість у країні-агресорі. Також вона презентувала кліп, який присвятила захисникам України.

Анастасія Приходько
Анастасія Приходько підтримала Україну

Політична кар’єра

У 2015 році українська співачка вирішила спробувати себе в політиці та приєдналася до Радикальної партії Олега Ляшка. Але прихильники її жорстко критикували й через місяць Анастасія заявила, що залишається культурним діячем поза політичними партіями.

Анастасія Приходько
Анастасія Приходько пробувала себе у політиці, Фото: Головред

Але у 2018 році артистка заявила, що завершує кар’єру співачки, щоб повторити спробу та розпочати політичний шлях. Тоді Приходько увійшла до команди партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко, але через рік вийшла з неї.

Де зараз Анастасія Приходько та що говорить про війну

Артистка продовжує займатися творчістю та виступати. Вона мешкає зі своєю родиною в Україні. У квітні поточного року у програмі "ЖВЛ" вона розповіла, що перевезла дітей із заміського будинку під Києвом до столиці, ближче до метро через постійні тривоги.

Анастасія Приходько
Анастасія Приходько живе з сім'єю в Україні

Приходько публічно засуджує путінський режим, публікує на своїй сторінці в Instagram наслідки російських атак та інші воєнні злочини, вчинені окупантами. Також співачка підтримує збори на потреби військовослужбовцям ЗСУ.

Відомо, що Анастасія 11 років щаслива у шлюбі з чоловіком Олександром, з яким знайома ще зі шкільних часів. Одружилися вони у 2013 році, а через два роки у них народився син Гордій, а в березні 2021 року — син Лука. Ще Анастасія виховує дочку Нану від попередніх стосунків.

Діти Анастасії Приходько
Анастасія Приходько з дітьми

Пара 4 вересня 2024 року відзначила свою річницю весілля і вдруге повінчалася. У храмі, в оточенні близьких, вони дали обітниці один одному.

Анастасія Приходько і її чоловік Олександр
Анастасія Приходько разом з чоловіком повінчалася вдруге

Скандал із концертом у Молдові

Анастасія Приходько подорожує з концертним туром та представляє фанатам нову сольну програму "Любила". 6 жовтня співачка мала виступити у Кишиневі у клубі Club Skal, але її виступ скасували.

Як повідомляє Telegram-канал Moldova 24, у Кишиневі скрізь були афіші з концертом зірки, але несподівано влада країни вирішила заборонити виступ української співачки. Повідомляється, що Приходько та її колективу навіть можуть заборонити в’їзд до Молдови.

Причиною заборони нібито стала назва вечірки "NU EC", де мала виступити артистка. Влада Молдови інтерпретувала цю абревіатуру як "Ні ЄС", хоча тоді назва виглядала б так: "NU EU". У країні на тлі майбутніх виборів президента та референдуму про євроінтеграцію вирішили, що концерт Приходько може стати політичним інструментом. Сама артистка інформації поки що ніяк не коментувала, але приховала афішу свого виступу в Кишиневі.

Анастасія Приходько
Анастасія Приходько потрапила у скандал у Молдові

Річ у тому, що Анастасія нещодавно заявила про те, що проти вступу України до Євросоюзу. Співачка перерахувала проблеми, які, на її думку, виникнуть через таке рішення.

"Телеграф" писав раніше, куди зникла солістка популярного у 2000-х гурту "Таліта Кум". Виявляється, Юлія Міщенко пішла працювати в іншу сферу.