Називає Київ своїм домом: де зараз зірка 2000-х скрипалька Ассія Ахат і що говорить про війну (фото)

Читать на русском
Автор
Ассія Ахат зрідка повертається до свого рідного міста Новина оновлена 05 жовтня 2024, 08:45
Ассія Ахат зрідка повертається до свого рідного міста. Фото Колаж "Телеграфу"

Наразі артистці 59 років, і вона засуджує війну ще з 2014 року

Українська скрипалька та співачка Ассія Ахат (ім’я при народженні — Данилова Інеса Юріївна) була мега-популярною у 2000-х, поряд із жіночим дуетом "Алібі" та гуртом "Таліта Кум". Довгий час артистка не з’являлася у вітчизняних медіа, але вона завжди пам’ятала про Україну та відкрито висловлювалася про терористичну агресію Росії.

Ассія Ахат, яка народилася у Києві та розпочала тут свій зоряний шлях ще у 1990-х роках, здобула справжню славу лише у 2000-х. Дискографія виконавиці включає сольні концерти в різних країнах, 8 альбомів і близько 30 відеоробіт.

Ахат дуже часто виступає у США, де не лише живе та займається записом нових композицій, а й бере участь у виборі переможців музичної премії Grammy. 2021 року скрипалька увійшла до складу журі, отримавши спочатку визнання за свою авторську музику, а потім і рекомендації. Цікаво, що артистка стала першою українкою в суддівській колегії, пізніше, 2023 року, до журі Grammy приєдналася Тіна Кароль.

Ассія ахат скрипка
Ассія ахат у сукні

Особисте життя Ассії Ахат

Співачка перебуває у шлюбі. Її чоловік — Ігор Баленко, успішний бізнесмен та співвласник мережі супермаркетів "Фуршет". Ахат має двох дорослих синів — Данила та Філіпа.

Ассія ахат ігор баленко
Скрипалька із чоловіком Ігорем Баленком
Сини Ассії Ахат Даниїл та Філіп
Сини Ассії Ахат — Данило та Філіп. Фото: "ЖВЛ"

Що Ассія Ахат говорить про війну

Київ виконавиця називає своїм рідним домом. "У Києві є особлива магія, яка огортає мене, як тільки я повертаюся додому. Це місто, де прокидається душа", — пише Ассія. Попри життя за океаном, скрипалька часто приїжджає на батьківщину.

ассія ахат
Фото: instagram.com/ahhattassia
ассія ахат
Фото: instagram.com/ahhattassia

Артистка також висловлює свою подяку українським захисникам, наголошуючи на заслугах ЗСУ у забезпеченні миру та безпеки. У всьому світі Ассія проводить благодійні виступи на підтримку України.

ассія ахат київ
Фото: instagram.com/ahhattassia

"Але ж вже 2 роки. І за нашу свободу гинуть найкращі люди… Вічна пам’ять загиблим за всі ці два роки та за всі десять років, коли ще не називали війну війною…", — писала Ассія Ахат цього року 24 лютого.

україна
Фото: instagram.com/ahhattassia
ассія ахат
Фото: instagram.com/ahhattassia
ассія ахат
Фото: instagram.com/ahhattassia
ассія ахат
Фото: instagram.com/ahhattassia

Раніше "Телеграф" писав про співачку Машу Фокіну. Дізнайтеся, де вона зараз і як познайомила першого прем’єр-міністра України з Єрмаком.