Кричав у Києві "Росія!" і наїхав на захисника "Азовсталі": де зараз репер Kyivstoner і що говорить про війну

Читати російською
Автор
Новина оновлена 06 жовтня 2024, 17:38

Після 2014 року працював у Росії з Бастою і посварився з військовим Давидом Касаткіним

Український репер Kyivstoner (справжнє ім’я Альберт Васильєв) має за собою низку скандалів. Він народився у Києві, був учасником гурту "Гриби" путініста Юрія Бардаша, дружив із кримнашистом Бастою навіть після 2014 року.

Незадовго до повномасштабного вторгнення Росії Kyivstoner кричав у Києві "Росія!" і виїхав із країни під час воєнного стану. "Телеграф" розповідає, де репер зараз і що говорить про війну в Україні.

Хто такий Kyivstoner

До 19 років мешкав у Києві. У 2010 році Kyivstoner поїхав до США до своєї мами, щоб уникнути тюремного ув’язнення — його збиралися "посадити на 8 років за 3 статтями", за його словами, за "вживання та поширення, спроба вбивства". Вже в Америці Васильєв почав знімати гумористичні відео під ніком "Бюджетний Гай Річі".

Фото: instagram.com/kyivstoner

Повернувшись до України, Альберт став частиною "Грибів", але у лютому 2017 року він залишає проєкт, щоб зайнятися сольною кар’єрою. Має такі альбоми як "Хайпаголік", "Хайпаголік 2", Banger, "Легка атлетика". Знімався у російському фільмі "Майор Гром: Чумний доктор".

Киянин довгий час працював у Росії. Вже після 2014 року Альберт активно записував треки з російськими артистами, які зараз підтримують війну проти України та виступають за агресивну політику диктатора Путіна. Тісно дружив і співпрацював із Бастою, який незаконно відвідував окупований РФ Крим.

Kyivstoner і Баста

У вересні 2021 року репер оскандалився через крики "Росія!" у Києві. Тоді він був у компанії двох росіян і пошепки скандував назву країни-терористки. Після цього інциденту активіст Сергій Стерненко зняв спеціальний відеоогляд, де дорікнув Kyivstoner у дружбі з росіянами.

Що Kyivstoner говорить про війну і де він зараз

Репер залишив Україну з родиною, дружиною Аліною Боул та маленьким сином, через кілька днів після вторгнення. Його дружина повідомила, що Васильєв залишив країну, використовуючи паспорт громадянина США. Там же живе та працює.

Фото: instagram.com/alishaaa_aa

"Я сидів п’ять днів у Києві і думав, що я можу зробити і яку користь принести будучи на фронті. Жодної. Піти в тероборону і співати пісні? Нехай мені буде соромно, що я поїхав, ніж за те, що не захистив свою родину", — розповідав в інтерв’ю репер.

Фото: instagram.com/kyivstoner
Фото: instagram.com/kyivstoner

У 2023 році Kyivstoner випустив свій перший альбом українською мовою під назвою "Культура Відміни", хоча у повсякденному житті як і раніше спілкується російською мовою. "Ми з особистої кишені допомагаємо військовим, дуже багато речей своїх продавали. Альберт дуже багато грошей переказав ЗСУ, тим діткам, які залишилися без батьків, хто постраждав. Просто немає сенсу кричати про це в Instagram, щоб тобі сказали: "А, а от тут ти молодець". Це ж не про це. Хто знає, той знає. Хто вдячний, той вдячний. Бог все бачить", — заявила в інтерв’ю Анні Олицькій дружина Васильєва.

У січні 2024 року артист посварився із захисником "Азовсталі" Давидом Касаткіним із позивним Хімік. Історія почалася зі стриму Kyivstoner, на якому він висловлював досить дивні думки про українських військових, зокрема Давида, який, за його словами, нібито працює на СБУ і тому висловлюється проти нього.

Хімік згодом поділився скріншотом листування з репером, у якому той зазначив, що військовий міг би "загинути за свою країну", аніж давати інтерв’ю українським ЗМІ.

Kyivstoner "наїхав" на українського захисника Давида "Хіміка" Касаткіна

Раніше ми писали про колишню дружину глашата Путіна Дмитра Пєскова. Дізнайтеся, що Катерина Солоцинська говорила про припинення війни в Україні.