Народився у Донецьку, засудив війну, потім "перевзувся": де зараз Олександр Ревва і як змінився (фото)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 09 жовтня 2024, 22:01

Олександр Ревва перестав відвідувати Донецьк із 2014 року

Багато артистів, які народилися в Україні, зокрема Клара Новікова, будували свою кар’єру та життя в Російській Федерації. З початку повномасштабного вторгнення більшість таких знаменитостей воліють мовчати про війну, деякі не побоялися висловитися і залишили країну-агресора, а інші, як Олександр Ревва, металися з боку на бік і змінювали свою думку.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, де зараз шоумен, більш відомий як "Артур Піріжков", і як він змінився. Також ми дізналися, що артист думає про війну, яку розв’язала Росія.

Яким був творчий шлях Олександра Ревви

Відомий телеведучий та співак Олександр Ревва народився у 1974 році в Донецьку. Там він закінчив школу та вступив до технікуму промислової автоматики, потім закінчив Донецьку державну академію управління.

Олександр працював електрослюсарем на шахті, але така діяльність йому була не до вподоби, тому він почав працювати на радіо. Справжня слава до артиста прийшла, коли він почав виступати у КВК. Особливо популярною за його участю стала сценка під назвою "Потерялся я" або "Гадя Петрович Хренова".

Олександр Ревва на початку кар’єри, Фото: росЗМІ /росЗМІ

Незабаром Олександра запросили до команди Comedy Club і його кар’єра стрімко пішла вгору. Пізніше Ревва почав виступати із сольними номерами. А згодом з’явився його псевдонім "Артур Пірожков", хіти якого припали до смаку багатьом слухачам. Паралельно з Comedy Club, Олександр Ревва знімався у кіно та різних шоу.

Олександр Ревва у Comedy Club /https://m.imdb.com/

Що Олександр Ревва говорить про війну і де він зараз

Коли у 2014 році розпочалося АТО, шоумен перестав відвідувати Донецьк, він не хотів потрапити до "чорного списку" СБУ і щоб йому заборонили виїзд на територію України. Про це заявив його батько, який скаржився на те, що син не приїжджає до нього кілька років через нібито дружбу з президентом Зеленським. До речі, батько знаменитості живе у Донецьку та підтримує російську агресію.

Олександр Ревва перестав відвідувати Донецьк з 2014 року /https://www.instagram.com/angelikarevva/

Сам Ревва зазначив, що у нього ніколи не було батька і що його "тато" пішов із сім’ї, коли вони із сестрою були зовсім маленькими. Але окупований Донецьк з 2013 року так і не відвідував, при цьому Ревва має як українське, так і російське громадянство.

Коли в лютому 2022 року почалося повномасштабне вторгнення, на своїй сторінці в соціальній мережі Олександр Ревва опублікував пост зі словами: "Прошу! Зупиніться! Подумайте про старих та дітей!". Більше публічно він тему війни не порушував, але за цей пост на нього звалилася хвиля критики з боку росіян. Артистка навіть внесли до "чорного списку" російського телебачення, йому почали скасовувати концерти та виступи.

Олександр Ревва просив зупинити війну /https://www.instagram.com/arthurpirozhkov/

У ЗМІ писали, що Ревва разом із дружиною та дітьми виїхав із Росії до Іспанії, де в нього своя нерухомість. В інтернеті писали, що він навіть продає свій особняк у Підмосков’ї. Також ходили чутки, що артист переїхав до Дубая, де придбав шикарні апартаменти.

Олександр Ревва на початку війни виїхав до Іспанії /https://www.instagram.com/angelikarevva/

Але в березні 2024 року шоумен заявив, що не залишав Росію, а просто перебував з рідними у тривалій відпустці. Він попросив, щоб за його сім’єю перестали стежити, оскільки вони залишаються у Росії. На своїй сторінці у Facebook він видалив пост, у якому закликав зупинити війну, а щодо Instagram, то його сторінка зараз недоступна.

Артист повернувся на телебачення. Він з’явився на каналі "Росія 1" та НТВ. Олександр Ревва взяв участь у шоу "Маска" як запрошений член журі, а потім очолив команду гумористів у проєкті "Зірки". Його появу на екранах багато хто критикує, але Ревва продовжує займатися своєю творчістю. Наприкінці серпня Ревва став ведучим програми "Нова хвиля", що проходила у Сочі.

Олександр Ревва став ведучим "Нової хвилі" у Сочі /https://www.instagram.com/angelikarevva/

"Телеграф" писав раніше, що говорить про війну зірка Comedy Woman Катерина Варнава. Телеведуча кілька років працювала в Україні.