Молодий, зухвалий та без фірмових вусів: як Євген Клопотенко виглядав до популярності (фото)
- Автор
- Дата публікації
- Автор
У ресторатора від природи кучеряве волосся
Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко, який обурив українців несподіваною пропозицією, ще в молодості вирізнявся своїми яскравими амбіціями та планами. Щоб досягти висот у кар’єрі, йому довелося пройти чималий шлях.
"Телеграф" вирішив з’ясувати, яким Євген Клопотенко був у юності та чим він захоплювався. У мережі є архівні знімки знаменитості.
Як Євген Клопотенко виглядав до популярності
Відомий ресторатор народився в 1986 році в Києві, у звичайній родині. У дитинстві Євген кілька місяців жив зі своєю бабусею в Англії. Вона допомагала його родині фінансово.
Середню освіту Клопотенко здобув у київській школі 130, там учні мали змогу поїхати за обміном в інші країни, і Євген нею скористався, тому в юності вирушив до Італії. Кухня цієї країни сильно вплинула на його подальший кар’єрний розвиток.
Після школи він продовжив навчання у Київському університеті туризму, економіки та права, закінчивши факультет міжнародних відносин. Невдовзі Євген потрапив до Німеччини на практику та опинився у місцевому Mcdonald’s. Потім Клопотенко вирушив до Америки та працював у мексиканському ресторані.
На своїй сторінці в Instagram він опублікував архівний кадр, зроблений у 2007 році, коли він був в Америці та досліджував культуру країни. На фото Клопотенко позує з оголеним торсом, білими шортами та пляшкою пива. Він написав, що тоді був молодим, зухвалим і не знав, що на нього чекає попереду.
Насправді ресторатор пройшов чималий шлях — від офіціанта та бармена до закупника та менеджера. Стрімко його кар’єра почала розвиватися, коли він став адміністратором у ресторані Дмитра Борисова "Сім’я ресторанів Дмитра Борисова". Клопотенко навіть організував шоу "CookWars", в якому кулінари-аматори змагалися між собою.
На архівних знімках кулінара можна впізнати, адже його видає його кучеряве волосся, проте в молодості він був без фірмових вусів. В одному з інтерв’ю він зазначив, що вважає кучері своїм талісманом.
Згодом кулінар познайомився з Денисом Слівновим, який став його бізнес-партнером. Вони відкрили "Гастромайстерню Confiture", де Клопотенко займався виробництвом варення. Але широку популярність Євген отримав завдяки кулінарному шоу "Майстер Шеф", де він здобув перемогу.
У 2016 році він вирушив до Франції та потрапив до кулінарної школи "Le Cordon Bleu", а коли повернувся до України, створив власний кулінарний сайт і почав створювати авторські рецепти. Також він має свій канал на Youtube.
Нині ресторатор є амбасадором реформи профосвіти. Клопотенко розробив нове шкільне меню, яке вже запроваджено у навчальних закладах по всій Україні.
"Телеграф" писав раніше, як у молодості виглядав зірка "Папіка" Станіслав Боклан. Багато шанувальників зазначають, що з віком він став лише красивішим.