Мріяв потрапити на "Євробачення" та співав із Queen: як склалася доля переможця "Х-фактора 2" Романченка (фото)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 12 жовтня 2024, 10:59

Після перемоги на конкурсі артист продовжував розвивати кар’єру

Віктор Романченко, який здобув перемогу у музичному шоу "Х-фактор 2", на відміну від переможця першого сезону Олексія Кузнєцова, залишився в Україні та продовжив займатися кар’єрою. Життя чоловіка різко перекинулося, адже до проєкту він працював викладачем фізкультури в університеті.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, яким був творчий шлях Віктора Романченка та як він змінився. Ми дізналися, чим він займається під час війни.

Як Віктор Романченко став відомим на всю країну

Артист народився в 1978 році в Білозерці на Херсонщині, де закінчив середню школу. Паралельно з навчанням він займався греко-римською боротьбою у спортивній школі та демонстрував успіхи. Роман навіть брав участь у чемпіонаті світу у Польщі, але після випускного не став розвиватися далі у цьому напрямі.

У 2002 році Віктор закінчив Херсонський державний університет, отримавши диплом з відзнакою. Він залишився на кафедрі фізичного виховання та почав викладати фізкультуру. За весь час навчання в університеті та після нього він виступав на концертах, які проходили в університеті та концертних залах Херсона.

Віктор Романченко став популярним завдяки "Х-фактору" /wikimedia.org

У 2010 році Романченко взяв участь у музичному шоу "Х-фактор", де здобув перемогу. У суперфіналі він опинився з Олегом Кензовим та забрав головний приз у розмірі 2 мільйонів гривень.

Віктор Романченко був учителем фізкультури /https://glamurchik.tochka.net/

Через два роки Віктор опинився на одній сцені з легендарним гуртом Queen та Адамом Ламбертом. Вони разом заспівали на благодійному концерті. Також Романченка було запрошено на виступ на концерти Елтона Джона та Queen у Києві як співвиконавця.

Віктор Романченко виступив із гуртом Queen та Адамом Ламбертом /https://www.youtube.com/

Переможець "Х-фактора 2" намагався потрапити на "Євробачення-2014" і навіть увійшов до 20 кращих виконавців, але перемогу в Національному відборі здобути не зміг. Він також намагався потрапити на "Євробачення-2022" з піснею "Незламні", мелодію до якої написав іспанський вокаліст, але українець не пройшов відбір.

Де зараз Віктор Романченко і чим займається

Після перемоги на шоу Романченко продовжив розвивати свою музичну кар’єру. До війни він жив на чотири міста: Луцьк, Київ, Одеса та рідна Білозерка у Херсонській області. Але у Києві він проводив найбільше часу, оскільки створював нові хіти та давав концерти.

Віктор Романченко продовжує займатися творчістю /https://www.facebook.com/vik.romanchenko/

Коли розпочалася війна Віктор у квітні представив трек, присвячений подіям в Україні. Це була композиція "Незламні", текст до якої написав сам дуже швидко, а потім зробив аранжування, запис вокалу та зведення за 2 тижні.

Романченко продовжує зараз займатися творчістю, живе у Києві на своїй сторінці у Facebook він робить анонси своїх виступів. Соціальні мережі чоловік веде не активно, але підтримує збори на потреби українських військовослужбовців.

"Телеграф" писав раніше, куди зникла переможниця "Х-Фактора" Аїда Ніколайчук та що говорить про війну. Дівчина вже давно мешкає за кордоном.