Батько - депутат в Україні, а він - зірка у Росії: що каже про війну Гогунський, який зіграв Кузю в "Універі"

Читать на русском
Автор
1403
Віталій Гогунський підтримав російську агресію проти України
Віталій Гогунський підтримав російську агресію проти України. Фото Колаж Телеграфу

Актор народився в Україні

Популярний у Росії актор, який родом з України, Віталій Гогунський, не став на бік батьківщини у війні з Росією. Він прославився завдяки ролі Кузі у телесеріалі "Універ", який був також популярним в Україні.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, де зараз і чим займається Віталій Гогунський і що каже про війну в Україні.

Що відомо про Віталія Гогунського

Майбутній путініст народився у місті Кременчук Полтавської області. Навчався у Кременчуцькому ліцеї, а також закінчив музичну школу. Вищу освіту Гогунський здобував у Одеському політехнічному університеті за спеціальністю інженер-технолог.

Віталій Гогунський
Фото: zmist.pl.u

Батько Віталія Гогунського — депутат міської ради Кременчука. Відомо, що він мав конфлікти з сином через різні політичні погляди. Актор зізнавався в інтерв’ю пропагандисту Корчевнікову, що не спілкується з батьком про "СВО".

Віталій Гогунський також є співаком та композитором. Він склав багато пісень для серіалу "Універ". Зокрема, "Шняга шняжная".

Віталій Гогунський

Особисте життя

Віталій Гогунський тривалий час перебував у цивільному шлюбі з Іриною Маірко — російська модель та акторка. У пари навіть народилася донька Мілана. Ці стосунки завершилися, а Гогунський одружився з Анною Жюсталь, але за два роки розлучився. Ще за два роки він відновив стосунки з Іриною Маірко, але цього разу пара вирішила одружитися. Однак шлюб довго не протримався — за два роки, у 2019, вони розлучилися.

Віталій Гогунський та Ірина Маірко
Віталій Гогунський та Ірина Маірко

Позиція Гогунського щодо війни в Україні

Віталій Гогунський публічно підтримав російську агресію проти України. У програмі росіянина Бориса Корчевнікова "Судьба и жизнь", на пропагандистському телеканалі заявив, що на Майдані мітингувальникам в чай підмішували наркотики – нібито щоб розлютити їх і надихнути на боротьбу.

У 2022 році, після початку повномасштабного вторгнення, Гогунський приїздив на Донбас. Він підтримував російських військовослужбовців.

Віталій Гогунський

Віталія Гогунського також внесено до бази "Миротворець" за пропаганду російського фашизму, замах на суверенітет та територіальну цілісність України; свідоме порушення Державного кордону України; підтримку російської агресії проти України.

У 2023 році Гогунського не впустили на літак до Грузії. Прямо в аеропорту його розвернули і сказали "повернутися до Москви" через політичні причини. Тоді актор заявив, що грузинська влада "злякалася опозиції".

Також актор отримав заочно підозру СБУ. Служба зібрала на Гогунського, який підтримує агресію РФ проти України, доказову базу. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Раніше "Телеграф" розповідав, що говорить про війну Людмила Артем’єва — зірка "Сватів". Вона полюбилася глядачам завдяки ролі Ольги Ковальової.