Сьогодні мало виповнитися 91: як у молодості виглядала мама актрис Ольги та Наталії Сумських (фото)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 14 жовтня 2024, 12:19

Заслуженої артистки Ганни Іванівни не стало у лютому 2022 року

Ганна Сумська була відомою в Україні заслуженою артисткою. Зірка театру виховала двох прекрасних донечок — Наталію та Ольгу, які також пішли стопами батьків. Сьогодні, 14 жовтня, Ганні Іванівні мало виповнитися 91 рік, проте актриси не стало 27 лютого 2022 року, за кілька днів після повномасштабного вторгнення.

Цього дня Ольга Сумська вшанувала память своєї мами та поділилась у соцмережі архівними фото. На них позує молода Ганна Опанасенко-Сумська.

Старійшина акторської династії Сумських зіграла за своє творче життя у декількох театрах. Народившись у селі Катюжанка Київської області, Ганна Іванівна пропрацювала у Кримському театрі, Львівському театрі імені Марії Заньковецької, Запорізькому театрі імені Щорса, Полтавському музично-драматичному театрі імені Гоголя, Київському театрі "Будьмо".

З 1993 року Опанасенко-Сумська працювала в Національному драматичному театрі України імені Івана Франка. Всього актриса виконала понад 150 ролей.

У 2006 році Ганна Іванівна стала лауреатом Всеукраїнської премії "Жінка III тисячоліття" у номінації "Знакова постать".

Особисте життя Ганни Опанасенко-Сумської

Була одружена з українським актором В'ячеславом Гнатовичем Сумським. Чоловік помер через онкологію у Києві 12 вересня 2007 року, за шість днів після свого 73-річчя. У цьому шлюбі народилися дві доньки, які теж стали видатними актрисами.

Фото: bulvar.com.ua

Старша донька Наталія Сумська вийшла заміж за актора Анатолія Хостікоєва. Подружжя має двох дітей: дочку Дарину Мамай-Сумську (1982) від першого шлюбу актриси з кінооператором Ігорем Мамаєм, та сина В'ячеслава Хостікоєва (1996).

Фото: УНІАН

Ольга Сумська заміжня за Віталієм Борисюком. Від колишнього чоловіка Євгена Паперного має доньку Антоніну (1990), яка попри війну на батьківщині, живе та працює у Росії. Також Сумська і Борисюк мають спільну дочку Ганну (2002).

Фото: instagram.com/olgasumska

Раніше "Телеграф" розповідав про те, який вигляд мала Ольга Сумська в молодості. Акторка поділилась архівним кадром зі своїми читачами в Інстаграмі.