Перл кремлівської пропаганди про жахливу Україну став трендом Тік-Тока, але українці знайшли чим відповісти

Читать на русском
Автор
1244
Український легкоатлет відмовився від фото з росіянами Новина оновлена 01 жовтня 2021, 17:58
Український легкоатлет відмовився від фото з росіянами. Фото ua.korrespondent.net

Багато хто з українців вчинок легкоатлета сприйняв з пошаною.

Попри те, що Паралімпіада в Токіо завершилася ще 5 вересня, користувачі мережі продовжують активно обговорювати те, що українець Ігор Цвєтов відмовився робити спільне фото з російськими спортсменами.

Так, користувач TikTok garrik2021 опублікував відео відмови Цвєтова сфотографуватися з росіянами на пʼєдесталі, підписавши його словами: "Чор*и залякали навіть тих, хто з обмеженими можливостями".

Це трактування подій, що активно розкручується російською пропагандою, викликало жарку дискусію і суперечки під публікацією. Станом на ранок пʼятниці, 1 жовтня, відео набрало 3,8 млн переглядів.

Вчинок Ігоря Цвєтова викликав схвалення користувачів мережі

Українець завоював на змаганнях срібну медаль в бігу на 100 метрів. "Золото" отримав росіянин Дмитро Сафронов, а "бронза" дісталася Артему Калашяну. Коли ж настав час нагородження і переможці мали зробити спільне фото, Ігор Цвєтов не підійшов до російських атлетів.

Вчинок Ігоря Цвєтова користувачі мережі сприйняли з похвалою. Хоч після Паралімпіади минув уже майже місяць, в соцмережах продовжують висловлювати пошану українському спортсмену. Проте знайшлись і ті, хто не бачить нічого поганого в подібних знімках.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в Росії негативно сприйняли відмову українського спортсмена робити фото з їхніми атлетами, проте в Міжнародному паралімпійському комітеті заявили, що ніяких порушень регламенту з боку Цвєтова не було.

Нагадуємо, що українська легкоатлетка Ярослава Магучіх на Олімпіаді в Токіо не змогла відмовити росіянці Марії Ласіцкене зробити спільне фото, через що зіштовхнулася з хвилею критики. Попри це українка згодом знову ж таки сфотографувалася з російською спортсменкою.