Олімпійські ігри у Пекіні: результати 1-го ігрового дня

Читать на русском
Автор
505
Олімпійські ігри
Олімпійські ігри. Фото instagram.com/olympics

Почались медальні старти.

У суботу, 5 лютого, на Олімпійських іграх у Пекіні, які помпезно відкрили 4 лютого, розіграли перші комплекти нагород.

"Телеграф" вів текстову трансляцію змагального дня.

ОЛІМПІАДА-2022: МЕДАЛЬНИЙ ЗАЛІК

Медальні змагання розпочнуться ближче до 10:00 (час київський). У суботу розіграють 6 комплектів нагород. За медалі змагатимуться лижники, ковзанярі, біатлоністи, фрістайлісти, стрибуни з трампліна та шорт-трекісти. Україна боротиметься за медалі у змішаній естафеті, де нашу команду представлятимуть Валя Семеренко, Юлія Джима, Артем Прима та Дмитро Підручний.

Подивитися пряму відеотрансляцію змагань можна на телеканалі UA:Перший, а також на діджитал-платформі suspilne.media.

Розклад та результати змагань на Олімпійських іграх у Пекіні за 5 лютого

Медальні змагання:

Норвежка Терезе Йохауг стала першою чемпіонкою Пекіна, здобувши золоту медаль у скіатлоні. Срібну медаль виграла представниця ОКР Наталія Непряєва. "Бронза" дісталася австрійці Терезі Штадлобер.

Нідерландська ковзанярка Ірені Схаутен виграла золоту медаль на дистанції 3000 м. Її час 3.56,930 (олімпійський рекорд). Друге місце з відставанням 1,13 секунди посіла Франческа Лоллобріджида з Італії, а трійку найкращих замкнула Ізабель Вайдеман із Канади (+1,71).

Збірна Норвегії з біатлону виграла змішану естафету, випередивши команди Франції та Олімпійського комітету Росії, які фінішували другими та третіми відповідно.

Словенка Урша Богатай виграла "золото" у стрибках на лижах із трампліна. Срібним призером стала німкеня Катаріна Альтхаус. Третій результат показала ще одна представниця Словенії Ніка Кріжнар.

Шведський фрістайліст Вальтер Вальберг завоював золоту медаль у змаганнях з могулу. "Срібло" взяв канадець Мікаель Кінгсбері. Трійку призерів замкнув японець Ікума Хорісіма.

Збірна Китаю з шорт-треку здобула золоті медалі змішаної естафети. "Срібло" виграли італійці. Угорці задовольняються "бронзою".

Українці на Олімпіаді у Пекіні:

Євген Марусяк, який показав результат 49,8 (73,0 м), кваліфікувався у фінал зі стрибків із нормального трампліна. Антон Корчук 38,0 (67,5 м) посів 52 місце.

Збірна України з біатлону (Валя Семеренко, Юлія Джима, Артем Прима, Дмитро Підручний) посіла 13-те місце у змішаній естафеті.

Скіатлон. Марина Анцибор фінішувала 56-ою, Вікторія Олех — 60-ою, Юлія Кроль — 62-а.

Українські саночники Антон Дукач та Андрій Мандзій займають 23 та 30 місця відповідно після двох спроб.

Зазначимо, що змагання на Іграх триватимуть до 20 лютого. У день офіційного відкриття Олімпіади-2022 спалахнув скандал через конфлікт російського коментатора з українським журналістом. У РФ також зауважили, що українці не аплодують їхнім спортсменам. А ось українські фігуристи з радістю роздавали інтерв’ю російським ЗМІ.