Олімпіада-2022: результати 5-го ігрового дня

Читати російською
Автор

Українці намагалися вийти у фінал у своїх дисциплінах.

У середу, 9 лютого, на Олімпійських іграх у Пекіні відбувся 5-й змагальный день, який подарував любителям спорту 6 медальних фіналів.

"Телеграф" вів текстову трансляцію змагального дня на Іграх-2022.

ОЛІМПІАДА-2022: МЕДАЛЬНИЙ ЗАЛІК

Першими за медалі змагалися фрістайлісти у дисципліні біг-ейр, потім на старт вийшли гірськолижниці та сноубордистки (дисципліна крос). У кінцевий програмі дня виступили лижники-двоборці, шорт-трекісти та саночники. На жаль, українські спортсмени у цих дисциплінах на медалі не претендували.

Результати змагань на Олімпійських іграх у Пекіні 9 лютого

Медальні змагання:

Норвезький фрістайліст Бірк Рууд виграв "золото" у дисципліні біг-ейр, срібло в американця Колбі Стівенсон, "бронза" дісталася шведу Хенріку Харлауту.

Представниця Словаччини Петра Влхова виграла "золото" у гірськолижному слаломі, другою стала Катаріна Лінсбергер з Австрії, а замкнула трійку призерів швейцарка Венді Холденер.

Американська сноубордистка Ліндсі Джейкобелліс здобула золоту медаль у сноуборд-кросі. "Срібло" виграла француженка Хлое Треспеш, а бронзова нагорода дісталася канадці Мерієті Одін.

Німець Вінценц Гайгер виграв золото у змаганнях з лижного двоборства, "срібло" у норвежця Йоргена Граабака, а "бронза" дісталася представнику Австрії Лукасу Грайдереру.

Південнокореєць Те Хон Хван завоював золоту медаль на дистанції 1500 м у змаганнях по шорт-треку, "срібло" у представника Канади Стівена Дюбуа, а "бронзу" виграв Семен Єлістратов з ОКР.

Олімпійськими чемпіонами з санного спорту у двійках стали німці Тобіас Вендль та Тобіас Арльт, друге місце також у німців — Тоні Еггерта та Саші Бенекена, а "бронза" дісталася австрійцям Томасу Штеу та Лоренцю Коллеру.

Виступи українців:

Анастасія Шепіленко не фінішувала у першому заїзді з гірськолижного слалому.

Дмитро Мазурчук у двоборстві стрибнув із трампліна з 35 результатом.

Дмитро Мазурчук за підсумками ліжного двоборства показав 36 результат.

Саночники Ігор Стахів/Андрій Лисецький посіли 14-те місце після першого заїзду. У результаті українці посіли 15-те місце після другого заїзду.

Нагадаємо, 4-й ігровий день Олімпіади-2022 подарував нам чимало емоцій. Швеція одноосібно очолила медальний залік, а наші біатлоністи не змогли нав’язати боротьбу більш титулованим колегами з інших збірних в індивідуальних перегонах.