Фігурне катання та лижна акробатика без України: підсумки 6-го ігрового дня на Олімпіаді-2022

Читать на русском
Автор
1413
Іван Шмуратко
Іван Шмуратко. Фото facebook.com/olympicua

Саночники попрощалися з Іграми.

У четвер, 10 лютого, на Олімпійських іграх у Пекіні відбувся шостий змагальний день, в рамках якого було розіграно 8 комплектів нагород.

"Телеграф" вів текстову трансляцію ігрового дня на Олімпіаді-2022.

ОЛІМПІАДА-2022: МЕДАЛЬНИЙ ЗАЛІК

У четвер фігуристи змагалися за медалі, виконавши довільні програми в одиночному катанні. Україну представляв Іван Шмуратко, який після короткої програми посідав 22 місце. Крім того, пройшли медальні змагання у сноубордистів, гірськолижників, лижниць, ковзанярів, представників санного спорту та фрістайлістів. До речі, фрістайлісти провели змагання з акробатики у новій олімпійській дисципліні – командному міксті.

Оновлено. Від України у фрістайлі мали виступити Олександр Абраменко, Анастасія Новосад та Дмитро Котовський. Проте нашу збірну зняли зі змагань, причина поки що не називається. До слова, Абраменко на минулій Олімпіаді-2018 виграв "золото" в акробатиці.

Склад збірної України з фрістайлу:

Додамо, що 10 лютого відбудуться останні змагання саночників на Олімпіаді-2022. Україну в естафеті представлять Антон Дукач, Юліанна Туницька, Ігор Стахів та Андрій Лисецький.

Розклад та результати змагань на Олімпійських іграх у Пекіні 10 лютого (оновлюється)

Медальні змагання:

Американська сноубордистка Хлоя Кім виграла "золото" у хафпайпі, друге місце в іспанки Керальт Кастельєт, а третє — у японки Сени Томіти.

Американський фігурист Нейтан Чен виграв "золото", срібним призером став японець Юма Кагіяма. Бронзу завоював його співвітчизник Сьома Уно.

Австрійський гірськолижник Йоханнес Штрольц завоював золоту медаль у суперкомбінації, срібним призером став норвежець Александер Омодт Кільде, а "бронза" дісталася представнику Канади Джеймсу Кроуфорду.

Переможцем лижних перегонів класичним стилем на 10 км стала норвежка Терезе Йохауг, другою стала фінська лижниця Кертту Нісканен, а третє місце у ще однієї представниці Фінляндії Крісти Пярм'якоскі.

Перемогу у чоловічому сноуборд-кросі здобув австрієць Алессандро Хеммерле, друге місце в Еліота Грондена з Канади, а третє — в італійця Омара Візінтіна.

Збірна США перемогла на змаганнях з фрістайлу в акробатиці у міксті, друге місце у збірної Китаю, а "бронза" — у Канади.

Нідерландська ковзанярка Ірені Схаутен завоювала "золото" на дистанції 5000 метрів, "срібло" у канадки Ізабель Вайдеман, "бронза" — у чешки Мартіни Саблікової.

Збірна Німеччини з санного спорту виграла естафету, Австрія – друга, а Латвія – третя.

Виступи українців:

Український фігурист Іван Шмуратко посів останнє, 24-е місце.

Скелетоніст Владислав Гераскевич за підсумками першого раунду посів 18-те місце, а після другого спуску – 16-те.

Суперкомбінація: Іван Ковбаснюк став 14-м.

Лижниці Марина Анцибор, Вікторія Олех та Валентина Камінська зайняли 58-е, 76-е та 79-е місця відповідно в гонці на 10 км класичним стилем.

Збірна України з санного спорту посіла 11 місце в естафеті.

Нагадаємо, минулий ігровий день завершився грандіозним допінг-скандалом. Рано вранці стало відомо, що в збірній Олімпійського комітету Росії (ОКР) з фігурного катання один з членів команди здав дивний допінг-тест. Пізніше ЗМІ дізнались ім’я фігуриста.