Біатлон та скелетон: результати 7-го ігрового дня на Олімпіаді-2022

Читать на русском
Автор
Біатлон на Олімпіаді у Пекіні Новина оновлена 11 лютого 2022, 15:07
Біатлон на Олімпіаді у Пекіні. Фото facebook.com/olympicua

Українські біатлоністки боролися за медалі.

У п’ятницю, 11 лютого, на Олімпійських іграх у Пекіні відбувся сьомий змагальний день, в рамках якого було розіграно сім комплектів нагород.

"Телеграф" вів текстову трансляцію ігрового дня.

ОЛІМПІАДА-2022: МЕДАЛЬНИЙ ЗАЛІК

Основні медальні надії збірної України 11 лютого були пов’язані з біатлоном, де 3 наші спортсменки виступили у спринті. Найбільше шансів на нагороду було у Юлії Джими, яка з двома промахами забігла до топ-10 в індивідуальній гонці. Крім того, український скелетоніст Владислав Гераскевич пробився у фінал. Також 11 лютого визначилися олімпійські чемпіони у сноуборді, гірськолижному спорті, лижних перегонах, ковзанярському спорті та шорт-треку.

"Телеграф" 11 лютого провів онлайн-трансляцію жіночого спринту (біатлон) та хокейного матчу між чоловічими командами ОКР (Олімпійський комітет Росії) та Данією.

Результати змагань на Олімпійських іграх у Пекіні 11 лютого

Медальні змагання:

"Золото" в хафпайпі дісталося японському сноубордисту Аюму Хірано, другим став Скотті Джеймс з Австралії, "бронза" у представника Швейцарії Яна Шеррера.

Швейцарська гірськолижниця Лара Гут-Бехрамі здобула перемогу в супергіганті, друге місце посіла австрійка Мірьям Пухнер, "бронзу" виграла представниця Швейцарії Мішель Гізен.

Фінський лижник Ійво Нісканен виграв гонку на 15 км класичним стилем, Олександр Большунов із ОКР другий, а норвежець Йоханнес Клебо – третій.

Шведський ковзаняр Нільс ван дер Пул завоював золоту нагороду на дистанції 10 000 метрів (світовий рекорд). Друге місце у нідерландця Патріка Руста, а третє – в італійця Давіде Гьотто.

Норвезька біатлоністка Марте Ольсбу-Рейселанн виграла спринт, друге місце посіла шведка Ельвіра Еберг, третьою стала італійка Доротея Вірер.

Нідерландська шорт-трекістка Сюзанне Схюлтінг виграла змагання на дистанції 1000 метрів, друге місце зайняла Чхой Мін Чон з Південної Кореї, а "бронза" дісталася бельгійці Ганні Десмет.

Німець Крістофер Гротер переміг на змаганнях зі скелетону, друге місце зайняв його співвітчизник Аксель Юнг, а третє – китаєць Янь Веньган.

Виступи українців:

Анастасія Шепіленко у супергіганті посіла 37-е місце.

Лижники Олексій Красовський та Руслан Перехода посіли 77-е та 78-е місця відповідно у гонці класичним стилем на 15 км.

У спринтерській гонці біатлоністок Юлія Джима посіла восьме місце, Анастасія Меркушина – 24-те, а Ірина Петренко – 40-те.

Віталій Калініченко та Євген Марусяк кваліфікувалися у фінал зі стрибків із великого трампліна, Антон Корчук вилетів.

Олег Гандей не зумів кваліфікуватися до півфіналу змагань із шорт-треку (500 метрів).

Скелетоніст Владислав Гераскевич кваліфікувався у фінал, де посів 18-е місце.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що 10 лютого збірна України втратила шанс на медаль через коронавірус.