Українська спортсменка Ярослава Магучіх стала чемпіонкою світу

Читать на русском
Автор
697
Ярослава Магучіх Новина оновлена 20 березня 2022, 05:18
Ярослава Магучіх. Фото facebook.com/olympicua

Українка показала найкращий результат.

У суботу, 19 березня, українська легкоатлетка Ярослава Магучіх, яка категорично відмовилася змінювати громадянство, виборола "золото" у стрибках у висоту на чемпіонаті світу-2022 у приміщенні у Белграді (Сербія).

Про це повідомляє Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (World Athletics) на своїй офіційній сторінці у Twitter.

За інформацією джерела, українка здобула перемогу з результатом 2,02 м. Друге місце виборола Елінор Паттерсон з Австралії (2,00 м), а третя позиція дісталася Надії Дубовицькій з Казахстану (1,98 м). Додамо, що ще одна українка Ірина Геращенко із результатом 1,92 м стала п’ятою.

Раніше Магучіх ставала чемпіонкою Європи у приміщенні (Торунь-2021), а також срібною призеркою на чемпіонаті світу у Досі (2019 рік).

Нагадаємо, на Олімпійських іграх у Токіо Магучіх принесла Україні єдину нагороду у легкій атлетиці, вигравши "бронзу". Під час святкування українка обіймалася із росіянкою Марією Ласіцкене, яка виграла змагання. Ці знімки активно використовувала російська пропаганда. Після цього випадку перед Олімпіадою в Пекіні Міністерство молоді та спорту України провело профілактичну бесіду з українськими спортсменами, щоби подібний випадок не повторився.