Фото "Телеграфа" з Дніпра облетіло мережу. Як виявилося, у квартирі загинув відомий тренер з боксу

Читать на русском
Автор
6733
Квартира в зруйнованому ракетою будинку в Дніпрі належала Михайлу Кореновському, який загинув під завалами Новина оновлена 16 січня 2023, 12:28
Квартира в зруйнованому ракетою будинку в Дніпрі належала Михайлу Кореновському, який загинув під завалами. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Лише наступного дня після трагедії вдалося розпізнати тіло чоловіка

Внаслідок ракетного удару росії по Україні 14 січня в Дніпрі сильно постраждав житловий багатоквартирний будинок: обвалився цілий під’їзд, а частина квартир ніби "зрізало".

Фотокореспондент "Телеграфа" Ян Доброносов на місці НП зафіксував руйнування внаслідок "прильоту". Зокрема, на одній із фотографій видно частину відкритої всім вітрам частину квартири, а саме звичайну затишну кухню української родини. Це фото вже облетіло соціальні мережі.

"Люди робили ремонт, облаштовували життя, підбирали колір, меблі, замовляли кухні, планували жити — довго, спокійно, нікому не заважаючи, поки їх не вирішили почати звільняти…", — прокоментував фотографію один із користувачів соцмережі.

Зруйнована квартира родини Кореновських. Фото: Ян Доброносов, "телеграф"

Згодом з’ясувалося, що це була квартира тренера з боксу Михайла Кореновського, чиє тіло виявили під завалами рятувальники.

Про його загибель повідомила у неділю, 15 січня, Федерація боксу України (ФБУ) у Facebook. У загиблого залишилася дружина та двоє дітей.

"В результаті вчорашнього ракетного удару по Дніпру, загинув український тренер з боксу — Кореновський Михайло. Висловлюємо щирі співчуття родині Михайла. Світла пам’ять усім загиблим від російської агресії. Співчуваємо сім’ї ", — говорить повідомлення Федерації.

Дружина загиблого повідомила, що на момент влучення ракети вона була на прогулянці з дітьми, а Михайло після змагань приїхав до квартири, зібрався і мав приєднатися до прогулянки із сім’єю.

Незадовго до трагедії на тій самій кухні сім'я справляла свято.

Скріншот відео, знятого на тій самій кухні

Крім того, ФБУ розмістила реквізити дружини Михайла Ольги, щоб будь-який бажаючий міг матеріально допомогти сім’ї загиблого тренера: 4149 4993 4600 7535 (Кореновська Ольга Михайлівна – дружина Михайла).

Федерація боксу України повідомила про смерть тренера Михайла Кореновського
Федерація боксу України повідомила про смерть тренера Михайла Кореновського

Рятувальники продовжують проводити роботи у Дніпрі вже другий день. За цей час з-під уламків зруйнованого будинку вдалося врятувати 38 людей. З них 6 – діти. 15 січня було врятовано ще одну жінку, якій дивом вдалося вціліти. Кореспондент "Телеграфа" побував на місці трагедії.