У Дніпрі рятують з-під завалів людей, які стали жертвами ракетного удару росії (оновлено)

Читать на русском
Автор
55223
Руйнування на місці прильоту ворожої ракети у Дніпрі
Руйнування на місці прильоту ворожої ракети у Дніпрі. Фото Кирило Тимошенко, Telegram

На місці прильоту ракети сильні руйнування

Під час обстрілу України ракетами 14 січня російські війська влучили у багатоповерховий житловий будинок у Дніпрі.

"Жахливі новини з Дніпра. Попали у багатоквартирний будинок", — повідомив о 16:00 суботи заступник голови Офісу президента України Кирило Тимошенко у своєму акктаунті у Телеграм.

Він також опублікував фотографію з місця прильоту, на якій видно сильні руйнування і під’їзд 9-поверхового будинку, що обвалився.

Фото прильоту ворожої ракети у Дніпрі

"Просто нелюди, немає як мінімум одного під’їзду, під завалами перебувають люди, які були вдома у святковий день", — повідомив Кирило Тимошенко.

Він також додав, що бійці Держслужби України з надзвичайних ситуацій та всі міські служби на місці НП.

Згодом він виклав ще одне фото з місця прильоту, на якому видно, що через влучання загорілися і палають припарковані поруч автомобілі.

Приліт ракети у Дніпрі

"Спілкувався з мером Дніпра – Борисом Філатовим, він також вже виїхав на місце де росія влаштувала терор. Всі рятувальні служби працюють", — додав Кирило Тимошенко.

Тимошенко згодом додав, що станом 16:20 у м. Дніпро у зруйнованому під’їзді дев’ятиповерхового житлового будинку врятовано 15 осіб, а кількість загиблих та травмованих уточнюється.

Станом на 16:37 голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко повідомив: "Попередньо десять поранених. Двоє з них – діти. Троє постраждалих важкі. Усі зараз у лікарні".

О 16:55 мер Дніпра Борис Філатов повідомив, що внаслідок прильоту цілий район міста знеструмлений повністю та відключений від систем життєзабезпечення.

Станом на 17:14 у лікарнях уже 18-ро поранених, двоє з них діти, повідомив голова Дніпропетровської ОВА. "Пiд уламками зруйнованого будинку ще є люди. Рятувальна операція триває", — додав Резніченко.

Станом на 17:30 Резніченко повідомив, що російська атака на Дніпро забрала 2 життя. Поранені 27 людей, серед них шестеро дітей. Усі у лікарні.

О 18:28 Резніченко повідомив, що кількість загиблих збільшилася до п'яти осіб. Поранених — 39, в тому числі сім дітей. "Найменшому — три роки. Усі діти в лікарні. 9-рiчна дiвчинка тяжка", — додав він.

Резніченко: 19:40. Вже майже 60 поранених через влучання російської ракети у дніпровську багатоповерхівку. 12 з них — діти.

20:40 З-під завалів багатоповерхівки у Дніпра врятували 35 осіб, зокрема 6 дітей. росія забрала життя п’яти людей, ще 64 — отримали поранення, повідомляє Нацполіція України.

Пошуково-рятувальні роботи продовжуються.

21:54 У Дніпрі уже 9-ро загиблих, серед них 15-річна дівчина. І 64 поранених — 59 шпиталізовані, решта лікуються вдома, повідомив голова ОВА Резніченко.

23:00 Кількість загиблих у Дніпрі зросла до 10 людей, повідомив керівник ОВА Резніченко.

Станом на 23:02 вже 12 загиблих через влучання ракети у будинок в Дніпрі, повідомляє голова ОВА Резніченко

Як повідомлялося, раніше 14 січня росіяни в черговий раз обстріляли Київ та область ракетами.