Грандіозний успіх України! Наші фігуристи виграли медаль чемпіонату світу (відео)

Читать на русском
Автор
1732
Грандіозний успіх України! Наші фігуристи виграли медаль чемпіонату світу (відео) Новина оновлена 03 березня 2023, 11:11

Бронзовими призерами стали Віолетта Сєрова та Іван Хобта

У канадському Калгарі відбувається юніорський чемпіонат світу з фігурного катання. І є чудові новини. Вперше за 23 роки Україна виграла медаль у змаганнях спортивних пар.

Бронзовими призерами чемпіонату світу стали 16-річна Віолетта Сєрова та 19-річний Іван Хобта. Раніше вони виконали свою коротку програму під хіт "Весна" гурту "Воплі Водоплясова".

"Бронза" на юніорському ЧС-2023 – найкращий результат для України за останні 23 роки у змаганнях спортивних пар. Востаннє українські спортивні пари були у топ-3 у 2000 році. Тоді Олена Савченко та Станіслав Морозов завоювали "золото", а Юлія Обертас та Дмитро Паламарчук отримали "срібло".

Крім того, Україна вперше за вісім років має медаль на юніорському чемпіонаті світу з фігурного катання. Востаннє це сталося у 2015 році, коли Олександра Назарова та Максим Нікітін отримали "бронзу" у танцях на льоду, повідомляє "Суспільне Спорт".

Переможцями ЧС-2023 у Калгарі стала американська пара Софія Барам/Даніель Тюменцев. Другу сходинку зайняли австралійці Анастасія Голубєва/Гектор Джотопулос Мур.

Раніше повідомлялося, що Українська федерація фігурного катання на ковзанах звинуватила грузинську сторону у втраті моральних орієнтирів.

Нагадаємо, у боях на Донбасі загинув відомий український фігурист.