Вболівальників із георгіївськими стрічками наздогнала карма на чемпіонаті світу

Читать на русском
Автор
5480
Уболівальники з георгіївськими стрічками відвідали ЧС-2023 у Катарі
Уболівальники з георгіївськими стрічками відвідали ЧС-2023 у Катарі. Фото Screenshot

Вболівальники із символом війни прийшли підтримати "нейтральних атлетів росії"

Міжнародна федерація дзюдо (IJF) відреагувала на появу глядачів із георгіївськими стрічками на чемпіонаті світу-2023. Напередодні IJF допустила російських військових до турніру після відповідних рекомендацій Міжнародного олімпійського комітету (МОК).

Організатори світової першості в Катарі ідентифікували цих уболівальників та заборонили їм відвідувати змагання. Про це повідомляє insidethegames.

"Вони були глядачами, і їх попросили прибрати ці речі, але вони цього не зробили. Тому їх вивели з місця події, і не дозволять увійти знову", — сказав представник IJF.

Зазначимо, українські спортсмени Жан Беленюк, Владислав Гераскевич та інші поширили знімок з уболівальниками, зазначивши, що символ російської агресії в Україні дістався ЧС-2023 у Катарі.

Жан Беленюк відреагував на вболівальників із георгіївськими стрічками на ЧС-2023 з дзюдо у Катарі
Жан Беленюк відреагував на вболівальників із георгіївськими стрічками на ЧС-2023 з дзюдо у Катарі

Додамо, що до заявки Індивідуальних нейтральних спортсменів на ЧС у Досі увійшли 17 російських дзюдоїстів, 14 з яких перебувають на контрактах у ВС росії, ЦСКА та Росгвардії. Збірна України після рішення IJF оголосила про бойкот ЧС-2023. Цю ініціативу підтримала й українська Федерація дзюдо.