МОК поставив путіна на місце

Читать на русском
Автор
987
Президент МОК Томас Бах та володимир путін
Президент МОК Томас Бах та володимир путін. Фото kremlin.ru

Спортивна організація відповіла на випад путіна

У Міжнародному олімпійському комітеті (МОК) відповіли на критику президента рф володимира путіна, який заявив про дискримінацію російських атлетів за етнічною ознакою.

Відповідну заяву головного спортивного органу планети наводить nrk.no. В організації наголосили, що участь в Олімпійських іграх не є правом людини.

"Участь в Олімпійських іграх жодним чином не є правом людини, і нещодавня поправка до Олімпійської хартії із цим не пов’язана. Ми рішуче відкидаємо звинувачення в тому, що ці заходи є "етнічною дискримінацією", — йдеться у заяві МОК.

Нагадаємо, путін під час виступу на форумі "росія – спортивна держава" у Пермі заявив, що МОК займається етнічною дискримінацією щодо росіян, після чого голову кремля підняли на сміх у мережі. Президент росії не задоволений тим, що росіян не пускають на міжнародні змагання через повномасштабне вторгнення рф в Україну.

На цей час МОК рекомендував спортивним федераціям допускати росіян та білорусів до участі у змаганнях у нейтральному статусі (без прапора та гімну). Рішення щодо Ігор у Парижі поки не прийнято.