Одна з команд УПЛ отримала групову повістку на 25 осіб? З'явилася реакція клубу (оновлено)

Читать на русском
Автор
1065
Гравці ФК "Оболонь"
Гравці ФК "Оболонь". Фото sport.ua

Повідомлення виявилось фейком

Гравці київської футбольної команди "Оболонь" (клуб грає в Українській прем’єр-лізі) нібито отримали групову повістку. У ній перелічено приблизно 25 осіб.

Про це у шоу "ТаТоТаке" розповів журналіст Михайло Співаковський. За його даними, групова повістка від територіального центру комплектування (ТЦК) надійшла до клубу цього тижня.

"За нашою інформацією, до Оболоні прийшла групова повістка від ТЦК. Здається, на 25 осіб. У футболіста може виникнути питання до керівництва країни, до влади та президента ― ви ж самі сказали, що ми повинні грати та проводити чемпіонат. Як це корелюється з тим, що на команду приходять повістки? Чому на цю команду?", — запитав Співаковський.

У студії пролунало жартівливе припущення, що до цього може бути причетний тренер "пивоварів" Валерій Іващенко. Нібито так вирішили "провчити" за його нещодавні заяви.

Натомість в "Оболоні" спростували цю заяву.

"Повідомляємо про те, що на цей час жодному з гравців команди не надходили повістки. Адже всі військовозобовʼязані працівники клубу дотримуються Законів України про "Про оборону України", "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", "Про військовий обовʼязок і військову службу", — повідомили в клубі.

Там зазначили, що ФК "Оболонь" Київ дотримується вимог законодавства та згідно з постановою КМУ №1487 про порядок організації та введення військового обліку призовників, військовозобовʼязаних та резервістів наразі відбувається звірка військово облікових даних військовозобовʼязаних працівників, призовників та резервістів.

"ФК "Оболонь" Київ згідно з постановою КМУ від 27 січня 2023 року №76 отримав статус критично важливого підприємства для функціонування економіки. Відповідно футболісти клубу, які є військовозобовʼязаними отримали бронювання на період мобілізації", — пояснили в клубі.

Нагадаємо, що наставник київської "Оболоні" оскандалився через сексистські висловлювання на адресу жінок-арбітрів.

За підсумками першої половини сезону УПЛ 2023/24 "Оболонь" посідає 13 місце, тобто знаходиться у зоні вильоту. За київською командою розташувалися "Зоря", "Верес" та "Минай".

Раніше "Телеграф" писав про результати 17 туру Української прем’єр-ліги.