Легка атлетика на Олімпіаді: "вічний" рекорд українки впав, два "золота" в одній дисципліні

Читать на русском
Автор
2383
Легка атлетика на Олімпіаді: "вічний" рекорд українки впав, два "золота" в одній дисципліні Новина оновлена 20 лютого 2023, 06:42

На Олімпіаді в Токіо 1 серпня розіграли 4 комплекти нагород у легкій атлетиці.

У неділю, 1 серпня, на Олімпійських іграх у Токіо пройшли медальні змагання з легкої атлетики. Усього було розіграно чотири комплекти нагород. У ранковій сесії в Японії за "золото" билися штовхальниці ядра, а решту дисциплін організатори залишили на вечір.

Про це повідомляє офіційний сайт Ігор.

Олімпіада-2020: медальний залік Ігор у Токіо

"Королева спорту" — легка атлетика стартувала 1 серпня змаганнями із штовхання ядра серед жінок. Перемогу на олімпійському турнірі в цій дисципліні здобула китаянка Гун Ліцзяо, "срібло" дісталося американці Рейвен Саундерс, а "бронза" — новозеландці Валері Адамс.

Результати змагань із штовхання ядра серед жінок:

У секторі потрійних стрибків Юлімар Рохас із Венесуели здобула перемогу зі світовим рекордом – 15,67 м. Друге місце посіла Патрісія Мамона з Португалії, а третє – іспанка Ана Пелетейро. Зазначимо, Рохас побила досягнення українки Інеси Кравець (15,50 м), яка була встановлена 1995 року.

У бігу на 100 метрів у чоловіків сенсаційну перемогу здобув італієць Ламонт Марсель Джейкобс, "срібло" дісталося американцеві Фреду Керлі, а "бронза" — Андре Де Грассу з Канади.

А в секторі стрибків у висоту у чоловіків і зовсім відбулася історична подія. Легкоатлети з Катару та Італії Мутаз Есса Баршим та Джанмарко Тамбері відповідно, показавши однаковий результат (2.35 м), погодилися розділити "золото" Олімпіади. У результаті на Іграх у Японії не виявилося срібного призера у цій дисципліні, а "бронза" дісталася білорусу Максиму Недосекову.

Раніше "Телеграф" повідомляв про медальні результати легкоатлетичних змагань на Іграх за 31 липня.

"Телеграф" веде онлайн-трансляцію 9-го ігрового дня на Олімпіаді в Токіо, де доступні результати українців і не лише. Усі переможці Олімпіади доступні у нас на сайті.