Космічний зонд NASA зобразив Місяць та Землю на одному знімку (фото)

Читать на русском
Автор
27291
Зонд Lucy зробив фото Місяця та Землі
Зонд Lucy зробив фото Місяця та Землі

Фото Місяця та Землі були зроблені в середині жовтня

Космічний апарат Lucy, що виконує місію до стародавніх троянських астероїдів найбільшої планети Сонячної системи Юпітера, зробив нові чарівні знімки, на яких зафіксовано нашу планету і Місяць.

На офіційному сайті NASA повідомляється, що космічні фотографії були зроблені в середині жовтня 2022 року. На першому зображенні показано лише Земля. Космічний зонд зробив це фото з відстані 620 000 кілометрів за допомогою камери стеження за терміналом Lucy — Terminal Tracking Camera (T2CAM).

Земля

На другий знімок потрапила Земля та Місяць. Зазначається, що його зонд Lucy зробив з відстані 1,4 млн км за допомогою такої ж камери Terminal Tracking Camera (T2CAM), на два дні раніше.

Місяць та Земля

До речі, за 12 років подорожі космічними просторами зонд Lucy пролетів повз рекордну кількість астероїдів, а також досліджував їхню різноманітність у пошуках якихось "підказок", які допомогли б краще зрозуміти формування нашої Сонячної системи.

Нагадаємо, раніше сайт "Телеграф" повідомляв, що телескоп Джеймса Вебба вперше сфотографував екзопланету, що знаходиться в сузір’ї Центавра, з орбіти.

Також видання писало про те, як виглядатиме Сонячна система у майбутньому. NASA випустило нову покращену 3D-карту, на якій можна побачити рух планет та "керувати" часом.