Запах цигарок в салоні авто: 5 найдієвіших способів, як швидко з ним впоратися

Читать на русском
Автор
2110
Неприємний запах диму з салону авто можна вивести підручними засобами
Неприємний запах диму з салону авто можна вивести підручними засобами. Фото 24tv.ua

Для цього зовсім не обов'язково користуватися послугами хімчистки

Як відомо усім водіям, під час куріння в салоні автомобіля запах цигарок дуже швидко в'їдається в обшивку. Якщо в авто палять систематично — водій чи пасажири — то від такого аромату стає дуже складно позбутися. Врятувати може повна хімчистка, на яку не завжди є гроші.

Саме для таких випадків "Телеграф" зібрав топ-5 бюджетних способів, завдяки яким можна позбутися запаху цигарок в машині.

Спосіб №1 — харчова сода

Цей спосіб підійде для тих автомобілів, салон яких тканинний. Треба акуратно нанести соду на килимки, сидіння, підлогу, залишити на годину, щоб сода увібрала в себе неприємний запах, а потім треба ретельно пропилососити та провітрити салон.

Спосіб №2 — оцет

Оцет не треба наливати на автомобіль — достатньо налити близько 50 мілілітрів у чашку й поставити в автомобіль, залишивши на 12 годин. Мінус процедури в тому, що її треба проводити кілька разів, а також для профілактики.

Спосіб №3 — кавові зерна

Кавові зерна досить часто використовують як антитютюнові засоби та ароматизатори, тому що вони поглинають погані запахи, а також насичують повітря своїм особливим ароматом. Для цього способу зерна треба розкласти по салону автомобіля і не прибирати протягом одного дня. Не забудьте також почистити попільничку та замінити салонний фільтр, аби результат був ще кращим.

Спосіб №4 — "сухий туман"

Ця процедура також називається озонуванням. Її проводять за допомогою нешкідливого диму, яким треба обробити салон. Перевага цього методу у тому, що він діє чи не з першого разу — спецзасіб пробирається у всі кутки салону автомобіля, розчиняє маслянистий осад від тютюну, а також дезінфікує авто. Після процедури на тривалий час зберігається аромат свіжості.

Спосіб №5 — активоване вугілля

Вугілля — всім відомий адсорбент, який є чи не в кожному автомобілі. Десяток таблеток в салоні значно знизять осідання тютюнового диму на м'яких тканинах. Просто помістіть пігулки активованого вугілля в окрему баночку, з якої вони не будуть висипатися, і запаху тютюну стане значно менше.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як самостійно зупинити тріщину на лобовому склі, якщо потрапити на СТО швидко не вдається.