Автопідстави на дорозі: три "розводи", про які варто знати водію

Читать на русском
Автор
12007
Іноді на дорозі пристрасті розпалюються
Іноді на дорозі пристрасті розпалюються

Водіям варто бути уважними, щоб не нарватися на аферистів

Водіїв чатує небезпека не тільки викрадення та крадіжки з машини, а й зустрічі з шахраями на дорогах. Вони у різний спосіб можуть намагатися виманити гроші у довірливих автолюбителів.

"Автоблог" розповів, які три основні шахрайські схеми використовують для обману водіїв. Найчастіше проблему вирішує звернення до правоохоронців.

Автопідстава із псевдо-ДТП

Водій під час їзди чує удар по кузову, а потім до нього під’їжджає машина із розбитим дзеркалом. Це може бути обманом і спробою виманити гроші, адже другий водій пропонує швидко "вирішувати на місці". У такій ситуації рекомендують наполягати на виклику поліції та оформленні аварії — шахраї у таких випадках, ймовірніше, відступлять.

Збитий пішохід

Шахрай кидається під колеса авто, що повільно їде, і потім погрожує водію відповідальністю. У таких випадках може допомогти виклик поліції та швидкої допомоги, часто аферисти просто втікають.

Блокування дверей та коліс

Поширений спосіб вимагання грошей — заблокувати двері та колесо та залишити записку з телефоном. За "розблокування" просять гроші, але йти на вмовляння не слід, можна залишитися без розв'язання проблеми та без грошей.

Раніше "Телеграф" публікував поради для тих, хто купує автомобіль — які відповіді на запитання слід дізнатися до огляду машини. Серед порад для автолюбителів також можна дізнатися, як уникнути пожежі під капотом.