Може бути небезпечно: на що впливає тиск у шинах та як його перевірити

Читать на русском
Автор
Шини – важлива частина автомобіля
Шини – важлива частина автомобіля. Фото kharkov.moygorod.ua

І недокачані, і перекачані шини можуть призвести до аварії

Машина — складний механізм, і водієві-початківцю часом буває непросто розібратися в нюансах. "Телеграф" вже розповідав про особливості заміни мастила та чим загрожує перелив. На черзі питання шин. Тиск у них важливий не тільки для безпеки водіння, а й довговічності гуми.

Про це розповідає портал "Автодар". Фахівці зазначають, що при зниженому тиску в шинах виникає ризик занесення при маневрах на високій швидкості. Сильніший вплив низького тиску в шинах відчувають власники машин на задньому приводі.

У разі високого тиску знижується зчеплення із дорогою. Це призводить до збільшення гальмівного штяху, а у разі зледенілої чи мокрої дороги — транспорт може занести. Також їзда стає жорсткішою.

Щоб не потрапити в неприємності через тиск у шинах, він повинен відповідати вимогам виробника та його потрібно регулярно перевіряти. Це можна зробити на заправці чи шиномонтажі за допомогою спеціального приладу. Рекомендують перевіряти раз на два тижні і перед далекою дорогою. При повному завантаженні машини тиск у шинах може бути трохи вищим, адже навантаження зростає.

Раніше "Телеграф" розповідав, які місця водії найчастіше пропускають під час прибирання автомобіля. Також варто бути готовим не лише до небезпек на дорозі, пов’язаних з технічним станом автомобіля, а й до афер від інших учасників руху.