Офіційно презентували перший електромобіль Xiaomi: він потужніший та швидший за суперкари

Читать на русском
Автор
Xiaomi SU7
Xiaomi SU7. Фото Weibo

Це справжній головний біль для Ілона Маска та інших виробників елітних авто

Седан Xiaomi SU7 з найкращою у світі аеродинамічністю презентовано. Це перший автомобіль бренду, який раніше виробляв гаджети та розумну техніку для дому.

Автомобіль отримав середні розміри — довжина майже 5 метрів, ширина 196 сантиметрів, висота — 144 см. Колісна база машини складає 3000 мм.

Технічні характеристики та дизайн Xiaomi SU7

Xiaomi SU7

Седан отримав унікальні фари — з адаптивною конструкцією ADB. Найцікавіше у ній те, що фари самі регулюються залежно від освітленості на дорозі.

Ручка дверей напівприхована, що додає аеродинамічності, але яка і не примерзне у морозну погоду, як у Tesla. Салон буде у трьох кольорах — чорному, сірому та червоному. Є фізичні та сенсорні кнопки, спортивні сидіння, крута аудіосистема, інформаційно-розважальна система і так далі.

Xiaomi SU7

А що під капотом? Автомобіль оснащено двома моторами, які сумарно розвивають потужність у 673 кінські сили. Непогано, як для електричного седана, чи не так? Крутний момент при цьому досягає шалених 838 Нм.

Модель може розганятися до сотні всього за 2,78 секунди, і це швидше, ніж багато популярних суперкарів. Максимальна швидкість обмежена на позначці у 275 кілометрів за годину.

Xiaomi SU7

При цьому запас ходу електромобіля складає понад 800 кілометрів. Заряджати машину можна на найшвидшій зарядці у світі — 800 В. Всього за 5 хвилин запас енергії можна поповнити для поїздки на 200 кілометрів, а за 15 хвилин — на понад 500 кілометрів.

Як раніше повідомляв "Телеграф", інший виробник техніки та смартфонів — Huawei — також випустив свій електрокар. Це флагманський кросовер з 9 дисплеями в салоні.