Новий Renault Duster вже продають в Європі: "Телеграф" дізнався, чому українці побачать його лише за 1,5 роки

Читать на русском
Автор
638
Dacia Duster
Dacia Duster. Фото Dacia

Французи вирішили, що українцям не потрібні нові покоління найпопулярнішого кросовера

Стало відомо, що новий кросовер Dacia Duster уже продається в Європі. Це третє покоління одного з найпопулярніших в Україні та країнах ЄС автомобіля, що щороку розходиться величезними тиражами.

Та українці його можуть і не дочекатися. "Телеграф" дізнався, що не так із постачанням нових моделей дочірнього підприємства румунського автовиробника Renault.

Як вдалось з’ясувати в дилерському центрі Renault в Україні, до кінця 2024 року нашим громадянам пропонуватимуть лише Duster теперішнього покоління. Кросовер з новим типом кузова можна буде отримати щонайменше лише з літа 2025 року, тобто через 1,5 року. Виявляється, такою є політика головного офісу автовиробника, що розташований у Франції. Хоча у всіх країнах Євросоюзу нові моделі можна буде отримати вже в березні цього року.

"До України ці продажі не мають жодного відношення, для нас виготовляють ще старий Дастер", — сказали журналісту "Телеграфа" у дилерському центрі.

Особливості Dacia Duster 2024 року випуску

Новий Dacia Duster продаватимуть у бензинових та гібридних версіях. Також буде автомобіль на газі, тобто з заводським ГБО. Ціни на автомобіль, порівняно з попередніми поколіннями, виросли. Але оснащення також.

Стартова ціна автомобіля складатиме 19 тисяч євро. Для купівлі будуть доступні такі двигуни: 1-літровий бензиновий (100 к.с.) з газобалонним обладнанням, м’який гібрид — 1,2 літра бензин +електроустановка на 48 вольт (130 к.с.), а також 1,6-літровий бензиновий з 2 електромоторами (140 к.с.)

Гібриди коштуватимуть 23 та 26 тисяч євро відповідно. А повний привід буде лише для гібриду з потужністю 130 "коней".

Уже в найдешевшій комплектації авто матиме кондиціонер, панктронік, литі диски та 8-дюймовий сенсорний дисплей. Комплектація Journey додатково може похвалитись камерою, навігатором з тачскріном, безпровідною зарядкою, клімат-контролем та віртуальною панеллю приладів.

Раніше "Телеграф" писав, які автомобілі найкраще підходять для встановлення ГБО. Є 7 важливих нюансів, які потрібно знати.