Звільнено голову Міграційної служби України

Читать на русском
Автор
603
Максим Соколюк Новина оновлена 29 вересня 2021, 17:50
Максим Соколюк. Фото facebook.com/maxim.sokoliuk

НАБУ проводило обшуки у керівництва Держміграційної служби у справі про розкрадання коштів.

Главу Міграційної служби України Максима Соколюка звільнили з посади через місяць після весілля.

Про це повідомляє Klymenko Time.

У повідомленні вказується, що тимчасовим виконуючим обов’язки глави ДМС призначено Наталію Науменко.

Раніше агентство "УНН" повідомляло, що 22 вересня співробітники НАБУ проводили обшуки в офісі Соколюка і його заступників. Детективи проводили їх з метою перевірки інформації про розкрадання коштів при спорудженні нового офісу відомства за адресою Павловська, 29, що в Києві.

За даними видання, детективи встановили, що будівництво проводилося за завищеною вартістю, а роботи виконували компанії, пов’язані з керівництвом ДМС.

НАБУ цю інформацію не коментувало.

Соколюк теж не надавав інформації про подію, але виклав у себе на сторінці пост зі словами пісні групи Браво "Ну ось і все …".

Як відомо, Соколюк обіймає посаду глави ДМС з 2015 року, а його відомство не вперше потрапляє під приціл НАБУ.

Так у 2017 році детективи оголосили про підозру його першій заступниці Діні Пимаховій, її звинувачували в одержанні неправомірної вигоди за оформлення документів для іноземців на перебування в Україні.

Соколюк став широко відомий українському суспільству завдяки історії з евакуацією з китайського міста Вухань "дівчини з собачкою".

Після першого спалаху коронавірусу у 2020 році місто було закрите на карантин, а Україна евакуювала звідти своїх громадян. Втім, одна з українок, Анастасія Зінченко, відмовилася звідти їхати через свою собачку, яку вона не захотіла кидати в чужій країні.

В кінцевому підсумку в справу втрутився сам Соколюк і дівчина благополучно повернулася в Україну. Пізніше стало відомо, що на цьому їх знайомство не закінчилося і в лютому 2021 року вони офіційно узаконили стосунки, правда весілля зіграли лише в кінці серпня.