Коли в Україні випаде перший сніг: прогноз синоптика

Читать на русском
Автор
2273
До середини листопада снігу чекати не варто
До середини листопада снігу чекати не варто. Фото thespruce.com

Синоптик розповів, що листопад пройде без тривалих періодів холоду

В Україні в листопаді буде аномально тепла погода, тож очікувати снігу в першій половині місяця не варто. Про це говорить синоптик Ігор Кібальчич у матеріалі "Телеграфу".

За словами синоптика, до середини листопада малоймовірним є випадання першого снігу в більшості регіонів нашої країни. Винятком є Карпати, де сніговий покрив в Україні з’являється найперше. Нагадаємо, що на високогір’ї Карпат ще у вересні йшов перший сніг. Щоправда, опади не затримувалися, і сніг швидко танув.

Упродовж місяця, що настав, на українців чекає переважно погода з комфортним температурним фоном. Як прогнозує синоптик, періодів із потужним вторгненням холоду у листопаді очікувати не варто.

Додамо, що за даними Українського гідрометеорологічного центру, у листопаді 2021 року температура повітря в Україні становитиме 1-7 градусів тепла. Метеорологи кажуть, що такий показник є близьким до норми. Тоді як опади очікуються на рівні 31-61 мм, а в горах – 64-96 мм, що відповідає багаторічним спостереженням.

Згідно з кліматичними показниками листопада, цього місяця відбувається перехід від осені до зими. Сезон передзимʼя починається після того, як температура в середньому сягає менше +5 градусів.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у перші дні листопада українцям потрібно готуватися до дощів, але опади накриють не всі регіони.