Глава ЦРУ поїхав до Москви через Україну: подробиці

Читать на русском
Автор
Білл Бернс.
Білл Бернс.. Фото russian.rt.com

Метою поїздки було з’ясувати мотиви РФ.

Глава ЦРУ Білл Бернс їздив до Росії, щоб обговорити нарощування військової сили біля північних кордонів України.

Про це повідомляє CNN.

У новині наголошується, що це "рідкісна поїздка Бернса до Росії" і переговори він проводив із кремлівськими представниками служб безпеки. Вона пов’язана з тим, що у Сполучених Штатах "дедалі більше стурбовані нерегулярним переміщенням російських військ та техніки ". Після зустрічей із російськими чиновниками Бернс також говорив з українським президентом України про ситуацію — посилаються CNN на свої джерела. Вони повідомляють, що в Україну направили чиновника із Держдепартаменту для деескалації ситуації.

З посиланням на радника президента повідомляється, що агресивна позиція Росії поєднується з енергетичним шантажем.

Глава ЦРУ стурбований тим, що Росія може використовувати газове питання як важіль тиску через ймовірні проблеми в енергетиці взимку. У США також побоюються можливості вторгнення в Україну.

Раніше у США заявляли, що американці не бачать нічого, аби вказувати на неминуче вторгнення в Україну з РФ. Прессекретар Пентагону Джон Кірбі заявив про стурбованість діями Росії щодо нарощування військ та назвав його "незвичним".

Раніше "Телеграф" писав, що Росія перестане постачати в Україну кілька видів енергетичного вугілля. Також економічні розбіжності з Кремлем вірогідніші, ніж військова агресія, вважають у Зеленського.