Бустерна доза COVID-вакцини: стало відомо, коли щеплення дозволять усім громадянам

Читати російською
Автор

Наразі третя доза щеплення від коронавірусу передбачена лише для важкохворих громадян

Бустерна доза вакцини від коронавірусу стала доступною лише для певного переліку громадян, а фінальне рішення щодо інших категорій ухвалять на початку наступного року.

Як повідомив головний санлікар України Ігор Кузін в ефіру "Сніданку з 1+1", фінальне рішення щодо введення третьої дози вакцини від COVID-19 МОЗ буде ухвалювати у січні.

"Тоді буде рішення про подовження або не подовження терміну дії сертифікату (про вакцинацію — ред.). Остаточно будуть і рекомендації Європейського Союзу, і ВООЗ", — заявив Кузін.

Інформація МОЗ України про COVID-19 та вакцинацію для пацієнтів та медиків

Головний санлікар додав, що третя доза COVID-вакцини підсилює імунітет і є особливо актуальною для тих громадян, які вакцинувалися дев’ять-десять місяців тому.

Зараз бустерне щеплення доступне лише для людей з ВІЛ, онкологічними захворюваннями та тих, хто пройшов трансплантацію органів.

Рекомендація ВООЗ для населення у зв’язку з пандемією COVID-19

Раніше повідомлялося, що буде з COVID-сертифікатами після третьої дози щеплення від коронавірусу. Також "Телеграф" писав, що в Україні продовжили коронавірусний адаптивний карантин ще на кілька місяців — до 31 березня 2022 року.

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.