Можна купити пиво і не тільки: українці придумали, як перевести в готівку "тисячу Зеленського"

Читати російською
Автор
Новина оновлена 20 грудня 2021, 17:48

Пропозицій у мережі багато, але їх активно банять.

У неділю, 19 грудня, в Україні офіційно стартувала програма підтримки галузей економіки, що постраждали від карантину, завдяки якій вакцинованим українцям надали можливість отримати 1000 гривень. Після цього деякі "ділки" вже знайшли, як отримати вигоду з цих грошей.

Напередодні мережею вже розлетівся "лайфхак" від одного з користувачів, який виявив, що в барах деяких кінотеатрів можна за цю тисячу купити пиво, а тепер автори телеграм-каналу "Ху**ий Київ" звернули увагу, що почали активно з’являтися пропозиції про обмін віртуальних грошей на паперу.

Як видно з тексту оголошень, деякі "підприємці" пропонують скористатися їхніми грошима для цільових витрат із компенсацією витрат за покупку. Наприклад, вони пропонують купити квитки чи абонемент за 1000 гривень, а потім отримати від замовника 600 гривень на руки.

Інші ж просто пропонують викупити 1000 гривень за меншу суму, наприклад, за 200 гривень.

Більшість схем досить прості
Люди оплачують послуги та отримують за це гроші
Оголошення активно банять

Варто зазначити, що в OLX такі пропозиції називають незаконними і видаляють, — для цього створили 24 фільтри і за першу добу видалили 78 оголошень.

Як повідомлялося раніше, поки що в українців не так і багато можливостей витратити ці гроші, але незабаром програму обіцяють розширити. Наприклад, жителі у віці 60+ зможуть купити за них ліки.