Проти одіозного нардепа та "любителя Лукашенка" Шевченка відкрили справу про держзраду: подробиці

Читать на русском
Автор
Євген Шевченко має юридичну освіту Новина оновлена 24 грудня 2021, 09:23
Євген Шевченко має юридичну освіту. Фото facebook.com/e.shevchenko76

У Верховну Раду політик прийшов у складі "Слуги народу", але був виключений.

Українському нардепу Євгену Шевченку, за його словами, "шиють створення російського світу" – проти нього Служба безпеки України відкрила справу. Він вважає, що це пов’язано із його політичними поглядами на ситуацію в Білорусі.

Про це він написав у своєму телеграм-каналі.

Шевченко зазначив, що це "замовлення" і спрямоване на "усунення конкурента".

Шевченко справа про держзраду
Шевченко оцінив рішення СБУ

Своєю чергою у СБУ спростовують заяву нардепа і нагадують, що досудове розслідування щодо парламентаря може розпочати лише Генеральний прокурор або виконуючий його обов'язки.

Чим відомий Євген Шевченко

За даними порталу "Рада", Євгену Шевченку 49 років. Він обирався від партії "Слуга народу" у Запорізькій області. У Верховній Раді займається питаннями міжпарламентських зв’язків із Сінгапуром, Туркменістаном, Казахстаном та іншими країнами. У поле зору громадськості потрапив після того, як його викрили у підтримці самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Ще в березні він вибухнув гнівною тирадою проти його опонентів із використанням нецензурної лексики. А вже у квітні – їздив до Лукашенка на зустріч. З фракції "Слуга народу" його виключили наприкінці травня, але офіційна дата – першого червня 2021 року.

Також Шевченко нещодавно відзначився тим, що проголосував проти відмови Верховної Ради визнавати вибори до Держдуми РФ через залучення до волевиявлення мешканців окупованого Криму та Донбасу.

У своєму дописі він також згадав підозру у держзраді щодо експрезидента Петра Порошенка та нардепа Віктора Медведчука. Зазначимо, що їхні справи не пов’язані.

Нагадаємо, Петру Порошенку підозра в держзраді не вручалася, але про неї було оголошено офіційно. Як писав "Телеграф", політик знаходиться в Європі, а в Україну повернеться на початку 2022 року.