Візьмуть не лише тих, хто служив: як формуватимуться загони територіальної оборони в Україні

Читати російською
Автор

За всіма військовослужбовцями зберігатиметься місце роботи та середня зарплата

До основного складу добровольчих формувань на території українських громад увійдуть громадяни країни, які отримали базу військових знань під час служби у Збройних Силах України (ЗСУ) або перебували на службі у складі інших військових формувань і правоохоронних органах.

Вказану інформацію оприлюднила пресслужба Головного управління розвідки Міноборони України у п'ятницю, 7 січня, посилаючись на 9-у статтю Закону України щодо основ національного спротиву.

Згідно з наявними даними, в Україні на службу до добровільних загонів тепер братимуть не лише тих, хто служив.

Кого ж торкнеться формування та кому відмовлятимуть?

Громадяни української держави, які не перебували на службі Збройних сил, певних військових формуваннях та у складі правоохоронних органів, можуть бути занесені до складу добровольчих формувань територіальних громад. Головною вимогою є складання Присяги добровольця територіальної оборони.

Окрім того, аби отримати дозвіл на службу, українці повинні будуть пройти повний медичний огляд, психологічний, а також професійний відбори та підписати контракт добровольця на службу.

Що стосується осіб, яким може бути відмовлено у службі, то до їх списку увійшли ті, які раніше мали проблеми із законом та були засуджені до позбавлення волі за тяжкі або особливо тяжкі злочини. А також громадяни України, які мають дві та більше судимостей за вчинення умисних злочинів.

Більш детально про переваги вищевказаної служби та випадки, в яких у службі буде відмовлено, можна ознайомитись за посиланням ТУТ.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в Україні жінок зобов'язали ставати на військовий облік та детально розповів, кому саме та скільки часу потрібно для отримання військового квитку.