В Україні офіційно визнали спалах COVID-19: де ситуація найгірша

Читать на русском
Автор
701
Незабаром перша область вже може перейти до "червоної" зони
Незабаром перша область вже може перейти до "червоної" зони. Фото Телеграф

Говорити про закінчення коронавірусної пандемії поки не доводиться

У четвер, 20 січня, в Україні офіційно підтвердили початок нової хвилі коронавірусної хвороби. Подібні заяви яскраво ілюструють збільшення кількості хворих, що фіксується в країні останні кілька днів.

Про спалах "корони" повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає "Українська правда".

За його словами, останні дані ковідної статистики є прямим доказом того, що Україна "увійшла" у нову хвилю захворюваності. При цьому найбільше занепокоєння викликають західні регіони країни.

Як пояснив Ляшко, наразі розглядається питання над запровадженням "червоної" зони карантину на території Івано-Франківщини. На такий крок планують піти через дуже складну ситуацію з кількістю жителів області, які підхопили COVID-19. Нагадаємо, що лише за минулу добу тут захворіло 2 777 людей.

Коронавірус в Івано-Франківській області
Статистика захворюваності днями на Івано-Франківщині

Згідно зі статистикою, за останні три дні на Івано-Франківщині значно погіршилися показники динаміки госпіталізацій. На ранок 20 січня вони взагалі досягли позначки 108,4%.

Також, за словами Віктора Ляшка, погіршення ситуації також фіксують у Чернівецькій, Тернопільській та Львівській областях.

Статистика Минздрава по областям на 20 января
Статистика МОЗ по областях на 20 січня

Нагадаємо, що наразі в Україні немає регіонів у "червоній" зоні, хоча МОЗ уже й надіслало документи про зміну зонування на Івано-Франківщині до Кабміну. "Телеграф" розповідав, які області є "помаранчевими" і які обмеження в них діють.

Також ми писали про те, як у нашій країні ситуація зі смертністю від "корони". Спойлер — величезний відсоток людей, які померли від хвороби, не був вакцинований.